zaterdag 2 mei 2020

"IK WIL BIJ DE EVALUATIE HIER VAN ZITTEN!"



"Als dit geëvalueerd wordt wil ik erbij zijn. Ik heb een hartig woordje te bespreken met de beleidsmakers. Ik heb gisteravond met anderen staan kleumen en op een gegeven moment zijn er bussen uit Friesland gecharterd, daar hebben we tien minuten ingezeten, we zijn bij WIJ-Beijum afgezet en daar hebben we koffie gekregen. Ik heb de hele avond niks gegeten en laat op de avond zijn we weer bij de flat afgezet waar we eerst weer buiten moesten wachten voordat we naar binnen konden."

Langzamerhand komen deze blogger verhalen van bewoners van de 'explosie-flat' ten gehore. De woede spatte van bovenstaande woorden af.

Terwijl hij bovenstaande foto maakte sprak een bewoonster van de flat hem aan. "En weer sta ik buiten en kan niet naar binnen."

Een andere bewoner klampte een der agenten aan: "Mijn hond is nog binnen, die wil ik er graag uit halen."

Ondergetekende reconstrueert even vrij: bewoners moesten gisteravond hun huizen uit, er kwamen bussen uit Friesland en iedereen werd 250 meter (!) verderop naar het WIJ-pand vervoerd om tijdelijk opgevangen te kunnen worden. Zijn er geen maaltijden vertrekt? Ondergetekende zag gisteravond wel de nodige bezorgbrommers en fietsers in de buurt van de flat. Zie het bericht van gisteren, Sc-Heerenveen bussen.

Wellicht komen er nog meer verhalen naar boven.
Foto's links en rechts zijn vanavond nog gemaakt. Brandweer en ambulance uit voorzorg aanwezig.

Tot nu toe zijn er geen alarmerende berichten binnengekomen.

Update 00.30 uur. meerdere omwonenden bevestigen, ze hebben tweeën half uur buiten staan kleumen, er kwamen bussen uit Heerenveen, daar hebben ze tien minuten ingezeten en naar het WIJ-gebouw vervoerd, het gebouw dat op drie minuten loopafstand staat. Tegen middernacht zijn ze weer met de bus naar de Wibena-flat teruggereden.

Foto boven nog een keer, het heeft er verder niks mee te maken, maar in de woning boven de linker agent heeft ooit iemand een paar jaar dood in huis gelegen.

Geen opmerkingen: