woensdag 20 mei 2020

EINDE PINAUTOMAAT DROGISTERIJ BEIJUM

Zonder overleg...geen sociale inslag...ING...

We mogen weer bij nacht en ontij buiten geld gaan pinnen in de nauwe steeg tussen de Lidl en het vaste Winkelcentrum Beijum.
De ING heeft er de brui aan gegeven, het is einde verhaal met het pinautomaat in de drogisterij.

Terwijl het altijd zo'n veilige en warme (qua temperatuur) plek was om binnen flappen uit de oranje automaat te kunnen trekken.

Het begon zes jaar geleden op deze locatie.

Ooit zat er een pinautomaat naast de oude flessenautomaat in de oude AH, zie nog eens dit bericht + de pinautomaat in genoemde steeg.
Moet je daar 's avonds pinnen?

Zal het met corona te maken hebben? Moet er minder cash geld van hand tot hand gaan? Is het een bezuinigingsmaatregel?

Terecht dat de lezer vraagt of deze blogger zelf daar niet de antwoorden op kan verschaffen.

Maar, kom er maar eens door bij genoemde bank. Ondergetekende belde gisteren met Etos Beijum. Een medewerkster: "Het klopt dat deze dienstverlening hier is gestopt, dat is niet onze beslissing geweest, dat is een eigen initiatief van het ING geweest."

Tot het najaar van 2013 kon men via genoemde bank op Winkelplein Beijum pinnen....tot de beruchte plofkraak
Nooit geweten...verstopt tussen boeken....Primera...ook Winkelcentrum Beijum...

4 opmerkingen:

Han Borg zei

Genoemde pin-automaat bij de ETOS was volgens mij alleen te gebruiken door rekeninghouders bij de ING. En staat er ook niet eentje in de tijdschriftenwinkel? Daar heb ik - als klant van een andere bank - ook wel eens gepind.

Anoniem zei

Vind het erg jammer dat de pinautomaat weg is. En begrijp het ook niet aangezien er veel gebruik van werd gemaakt. En het gaf ook een veilig gevoel. Vooral omdat je nu bijna nergens geld kan storten. En dat kon bij deze wel. Ik vraag mij nu ook af bij welke ING automaat je nu nog geld kan storten...

Anoniem zei

Nu het contante geld wordt afgeschaft door de banken, kunnen ze ons betaalgedrag veel beter volgen en analyseren. Dat geeft toch wel een heel veilig gevoel.

Henk Kamminga zei

Ja, heel jammer dat de pinautomaat bij Etos ook al weg wordt gehaald. En buiten pinnen is uiteraard geen optie. Men moet steeds verder reizen om contant geld op te halen. Overigens, in PLUS (Oosterhamriklaan) staat ook een pinautomaat.