zaterdag 23 mei 2020

EVEN DE OLDTIMER POETSEN


"Ik haal hem liever niet door de autowasstraat, omdat er dan kleine beschadigingen op kunnen treden."

Een paar dagen geleden ontwaarde de blogger Beijumer Kor in de Froukemaheerd. Zittend op een krukje naast zijn auto. Poetsen, laten glimmen. Het had iets weg van een liefdevolle massage.

Terzijde, deze blogger heeft nog nooit een vrouw gezien die haar auto op straat poetste, het zijn blijkbaar alleen maar de mannen die dat doen.

Het is niet zomaar een auto. Kor: "Hij is van 1986, ik betaal er bijna geen wegenbelasting meer voor en tijdens de wintermaanden mag ik er niet mee de weg op."

Dat van dat weinige belasting betalen is deze blogger bekend, maar waarom zou je er niet tijdens de wintermaanden in mogen rijden?

Gelukkig, Vriend Google schiet te hulp, het heeft te maken met een overgangsregeling.

Ook apart, Kor: "Ik wilde de bak een keer door de APK-keuring doen, hoefde dat niet, omdat ie zo oud is moet ie om de twee jaar gekeurd worden."

Raar, je zou denken dat een 35 jaar oude auto juist extra gecontroleert zou moeten worden op gebreken, vaker dan een gloednieuwe auto.

Het zal Kor allemaal worst zijn. In de maanden december, januari en februari mag hij zijn oldtimer niet langs de weg hebben staan, de overige negen maanden kan hij mooi van zijn krasse bejaarde auto genieten.

Geen opmerkingen: