dinsdag 19 mei 2020

EEN HART PAST HIER BETER

Het zag er niet uit, de lelijke tekst over demonen op de afgetimmerde voorruit van het tragische huis aan de Nijensteinheerd.

Zie nog eens de onderste foto in dit bericht

Gelukkig, de zieke tekst is verwijderd. Wie het gedaan heeft, buurtbewoners of woningbouwvereniging, is me zo niet duidelijk. Maar zie foto, tegen half een vanmiddag gemaakt.
Een hart.

Past beter, liefde overwint haat en ziek geneuzel over demonen,

2 opmerkingen:

Henk Kamminga zei

Een slecht imago kwijtraken is moeilijk, maar niet onmogelijk. Het probleem is dat zoiets in de hoofden van mensen zit. Na een paar explosies in korte tijd en ook nog in dezelfde wijk, geeft de buurt een slechte naam.
Herinner je je nog het slechte imago van Lewenborg, decennia geleden: criminaliteit, drugsoverlast etc.? Niemand in de stad wou naar Lewenborg verhuizen, ook al kreeg men geld toe. Binnen ongeveer 15 jaar is die beeldvorming over Lewenborg totaal gekeerd. Althans, ik lees geen negatieve berichten meer over die wijk. Het heeft natuurlijk tijd nodig, maar over pakweg enkele jaren heeft ook Beijum het slechte imago afgeschud. Belangrijk is de positieve punten (veel groen, ruimte) van de wijk steeds benadrukken naar buiten toe.

M.R zei

Ik heb het hart er over heen gespoten met een spuitbus. Anna was een vriendin van me en verdiende zulke woorden niet. Anna had een hart voor iedereen om haar heen. Zoals je schrijft, een hart paste beter!