maandag 11 mei 2020

MAANDAGOCHTEND (435)


Het was me de Maandagochtend wel op 16 maart.

De middag ervoor gingen alle etens-zaakjes in Beijum dicht en de scholen en schoolpleinen bleven onheilspellend leeg.

We zijn bijna twee maanden verder, en er gloort voorzichtig wat hoop. Heel voorzichtig wel te verstaan, krijgen we door de versoepelingen die vandaag ingaan binnen afzienbare tijd een tweede corona-golf en lopen de ic's weer vol?

Laten we het niet hopen. Wat kan een mens er naar verlangen om het Groninger Forum weer eens te bezoeken, een wedstrijd van de Fc in de Euroborg bij te wonen, of een pilsje te drinken in een gezellig volle Café Biljart Beijum.

Luxe problemen natuurlijk, je zult maar op een ic liggen of een geliefde aan corona verliezen.
Hou vol mensen. En alsjeblieft, negeer de paranoide complotdenkers die via Twitter en Facebook de meest domme onzin over wel of geen coronavirus verkondigen en verspreiden over 'de elite', 'Bill Gates' en 'Soros' ( gevolgt en gelooft door de schapen die denken dat ze wakker zijn...).

Deze blogger kan en mag vandaag (vanzelfsprekend) geen basisschool in de wijk binnen lopen, verslag doen over hoe het er binnen aan toe gaat zal niet gaan.

Wel laat hij eind van de middag zijn inmiddels chaotisch uitziende bos haar bijknippen. Wellicht volgt naar nog een bericht over.

 Foto boven, Heerdstee, ouders moeten vandaag en de komende tijd aan deze kant van het hek blijven, de kinderen kunnen gefaseerd weer naar binnen om les te krijgen.

Foto links, krijgen de huizen langs de Emingaheerd nieuwe ramen? Het lijkt erop. Life goes on, zogezegd.

Rechts, zo lang als we in een land wonen waar wormen-hotels staan, zo lang hoeven we nog niet in paniek te raken. Natuurlijk wel met alle respect voor de zieken en de mensen die door het virus hun baan en inkomen in gevaar hebben zien komen.

Het wormen-exemplaar dat we zien is afgelopen weekend in de Fossemaheerd gespot.

Een prettige nieuwe week toegewenst, blijf voor zover mogelijk gezond. En bedenk dat je niet alleen op de wereld bent...hou rekening met elkaar!

(I.v.m. het feit dat cultureel Beijum nog dicht blijft, buurthuizen, café, etc, zal Beijumnieuws afgezien van de maandagochtenden de dagelijkse berichtgeving vooraleerst om 10.15 uur blijven opstarten).

Geen opmerkingen: