zondag 17 mei 2020

'WE VOELEN ONS HIER NIET MEER VEILIG'

Hij kwam een half jaar geleden in de Nijensteinheerd wonen. Foto, in het huis helemaal bovenin. Nieuw woonachtig in Beijum. "Nadat we er amper twee weken woonden, ging ze tegen ons tekeer."
Woongenot? Nee, het werd een nachtmerrie.
Hij wil het liefst z.s.m. met zijn vrouw en kleine kinderen weer verhuizen.
Hij schreef:
Vanaf het begin dat wij in Beijum gingen wonen, eind 2019, was het al raak.
Tijdens het wandelen met de honden, raakten twee van onze honden in een conflict waarbij onze buurvrouw schreeuwend naar naar buiten kwam rennen.
Foto, lezer Simon
Mevrouw beweerde dat ik mijn honden mishandelde, dat ik een duivel was, en dat ik mijn vrouw heb verkracht en mijn zwangere vrouw heb geslagen. Hiervoor is toen de politie gebeld, die zijn langs geweest met 2 auto's voor een gesprekje, uitkomst: we moesten haar maar negeren en als er weer wat was weer politie bellen.
Een paar weken later was het weer raak, de politie kwam langs bij de buurvrouw en ze was aan het schreeuwen en ze schreeuwde 'help politie heeft me verkracht' en ze schold alles uit en probeerde weg te rennen. Ik zei 'jullie moeten haar meenemen want ze is niet goed'.
De aanwezige agent reageerde boos en zei tegen de buurvrouw 'Rot op naar binnen', en ze reden weg. Een paar dagen later kwam de politie de honden in beslag nemen. Ik hoorde de buurvrouw zeggen: "Als jullie de honden niet terug geven blaas ik mijn huis op." De politie deed niks en de buurvrouw deed het. Toen ik de bewuste dag tekeer ging tegen de politie en vertelde 'dat jullie haar moesten meenemen dat het jullie schuld is dat miin kinderen en mijn vriendin en ik er bijna er niet meer waren geweest' ging ze groot tegen me doen en en me weg drukken. Ik vind dat de politie met de bewoners en hun levens hebben gespeeld. Er zijn er door meerdere bewoners meldingen gedaan bij politie, maar elke keer kregen wij te horen "we zijn er mee bezig". Mijn mening, ze hebben helemaal niks gedaan. Hier wonen met 2 kleine kinderen is gewoon niet te doen. Ook omdat mijn onderbuurman last heeft van onze kleine van bijna 2 jaar die overdag door huis heen loopt en speelt, waarbij er op het plafond gebonkt wordt. Hij belt bijna elke dag de woningbouwvereniging. Maar hij maakt zelf over overlast, altijd rond 22:00 uur zit hij te gamen, en heeft het geluid zo hard aan staan en schreeuwt door zijn microfoon dat we hem door het geluid van onze tv heen horen.
Maar wel over onze dochter klagen. We voelen wij ons niet veilig meer, zeker niet nadat wat er allemaal gebeurd is, en al helemaal niet voor onze twee kleintjes. Als ik naar mijn werk ga, dan vlucht mijn vriendin met de kinderen naar haar moeder. Als wij hadden geweten wat voor buren we zouden krijgen, dan waren we hier nie komen wonen.
Mevrouw de beneden buurvrouw beweerde dat ik mijn honden sloeg en mijn zwangere vrouw mishandelde. Vreselijk.Update maandag, 11.50 uur. 'Mogen de demonen over je waken.'Zieke tekst, afgelopen nacht aangebracht. Zie afbeelding beneden.Buurtgenote: "Laffe honden zijn het, politie en Huismeesters zijn ingelicht."

11 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

De kernvraag is: heeft de politie (zijn dit de wijkagenten?) na de inbeslagname van de honden op maandag 11 mei 2020 het wijkteam van Wij Beijum geïnformeerd over deze noodkreet van Anna:

"Als jullie de honden niet teruggeven, blaas ik mijn huis op."

Als dit niet gebeurd is, dan heeft de politie grotelijks gefaald.

Is Wij Beijum VOORAF door de politie op de hoogte gesteld van het afhalen van de honden?


Is woningstichting De Huismeesters onmiddellijk op de hoogte gesteld van de dreiging dat het vastgoed van deze woningcorporatie zou worden "opgeblazen" (dit is een dreiging om brand te gaan stichten)? Mogelijk ook om zichzelf op te blazen. Ergo: om zelfmoord te gaan plegen.

Niet uit te sluiten valt dat Anna een Coronaslachtoffer is, omdat de "professionele hulpverlening" en de politie langs elkaar heen hebben gewerkt.

Waarom heeft de politie geen bewaking van de woning van Anna ingesteld, gegeven haar noodkreet?

Waarom zijn de medewerkers van de politie - in strijd met deze noodkreet - met de honden weggereden? Ze hadden juist met klem kunnen vragen om versterking, gegeven haar dossier bij de politie en andere instellingen. Waarom heeft de politie de noodkreet van Anna botweg genegeerd?

Ik herhaal: waarom is Anna eenzaam en verward aan haar lot overgelaten?

Waarom is Anna niet in de noodopvang geplaatst, gegeven haar psychologische - en psychiatrische problemen? Ik denk aan Lentis aan de Hereweg.


Heel goed dat de buurman zijn verhaal aan Beijumnieuws heeft kenbaar gemaakt. Om te verhinderen dat deze dieptrieste zaak in de doofpot verdwijnt.

Karin zei

Idd kees waar was de hulpverlening Het was pappen en nathouden lees ik uit alles
Ik kan een boek schrijven over falende hulpverlening
Foute diagnoses en benadering gelukkig kan ik het nog na vertellen helaas Anna niet meer

Anoniem zei

Je had van te voren wel kunnen weten dat je dit soort buren krijgt als je in één van de Tokkieheerden gaat wonen.

Piotr skiluk zei

Anoniem wat durf je je naam niet er bij te zeten ik heb 30 jaar in Beijum gewoon en nooit problemen gegaat en zulke mensen woonen over all

Piotr skiluk zei

Ja zo denk ik ook er over het word gewoon onder de deurmat gegooid let maar op

Anoniem zei

Slaat ook nergens op dat ze die 666 er op hebben bekladerd

Kees Huizenga zei

Deze snelle reactie kreeg ik vanmiddag van Wij Beijum / Wij Lewenborg:


"Beste meneer Huizenga


Bedankt voor uw mails, we begrijpen en delen uw zorgen en zijn hier volop mee bezig. In eerste instantie met de dichtstbijzijnde bewoners en andere betrokkenen in de wijk.

Een van onze medewerkers zal binnenkort contact met u opnemen.


Met vriendelijke groet,

Mirjam Rasker-Plas

Programmamedewerker WIJ Beijum en Lewenborg"

Einde citaat.Aan het begin van de middag schreef ik richting Wij Beijum:


"Ik wens u veel wijsheid toe bij de evaluatie van deze priemende en prangende zaak aan de Nijensteinheerd. Samen met de politie, de stadsdeelwethouder en De Huismeesters.

Het lijkt me wenselijk toe dat u een napraatsessie of een wijkspreekuur / heerdspreekuur gaat houden in de Sporthal Beijum (om 1,5 meter afstand te houden).

Zowel voor de bewoners van de Nijensteinheerd (verhuurder: De Huismeesters) als van de Wibenaheerd (verhuurder: Nijestee). Maar wel apart."

Anoniem zei

Inmiddels heeft er een bijeenkomst plaatsgevonden voor de bewoners van de Wibenaheerd.

Mark zei

Dat gebonk komt omdat deze buurman geen ondervloer in de hal en in de slaapkamers heeft liggen.. ja dan krijg je een behoorlijk gebonk als het kind de hele dag zit te rennen. Ook worden er dagelijks met de deuren gegooid, zelf zit hij keihard te schreeuwen ( voor de leuk voor het kind ofzo ) maar dat zijn gewoon geluiden. Als je in een flat gaat wonen dan ben je verplicht contractueel om een ondervloer te regelen. A) je hebt minder geluid en B) je krijgt minder gestamp en C) Je hebt minder last van de onderburen. Ook heeft deze man 3 honden die bij elk piepje minuten achterelkaar blaffen en agressief zijn naar medebewoners.

Woon hier al 10 jaar met plezier en ga met de meeste buren leuk om. Dan is het toch best gek dat ineens deze man hier komt wonen en elke dag gebonk, gestamp, geschreeuw, water over het balkon gooit (terwijl je eronder zit in de zon), en s'nachts om 2 uur of 3 uur nog rond loopt door de slaapkamer zonder ondervloer. Wat heb ik aan mijn 'overlast' gedaan? Ik slaap met oordoppen in, ik heb een headset aangeschaft zodat ik lekker muziek kan luisteren s'avonds.

Dus alsjeblieft zeg. Zorg eerst dat je contractuele dingen op orde zijn voordat je over mij gaat praten.

Kees Huizenga zei

Het is mij niet bekend dat De Huismeesters het aanleggen van een "ondervloer" in haar huurovereenkomsten, waaronder de Algemene Voorwaarden, verplicht.

In mijn huurwoning heb ik in 2005 donkergroene kartonnen matten laten aanleggen (op advies van Leen Bakker in Vinkhuizen). Deze kartonnen ondervloeren hebben een geluiddempend effect. Ik ben dit met Mark eens. Een ander groot voordeel is dat die kartonnen matten erg isolerend zijn. Met andere woorden: deze matten houden de warmte in mijn woning vast. Met als gevolg: geringe energielasten. Warmte gaat van onderen naar boven. Heel mooi als je in een bovenwoning vertoeft.


Ik hoorde gisteren dat de heer Hamid El-Hami van de afdeling Bewonerszaken van de Huismeesters met deze Nijensteinheerdzaak bezig is. Hij krijgt binnenkort e-post van mij.

Mark zei

Hallo Kees,

Ja ik heb dus de huismeesters een mailtje gestuurd (2x maar) over het gestamp en toen is mij verteld dat het in het contract staat dat ze een goede ondervloer moeten hebben. En die groene matten heb ik ook! Onderbuurvrouw hoort helemaal niks van mij en we wonen altijd met plezier en een praatje met elkaar in de flat. De reden dat ik niet naar die buurman ben toegegaan omdat die erg ontvlambaar is en agressief wordt als je hem op bepaalde dingen wijst, hij heeft me al eerder bedreigt namelijk. Maar dat lach ik gewoon weg.

Ik bedoel ik mag toch wel mijn eigen woningbouw contacteren omdat ik ook normaal wil wonen? Verder wil ik er ook geen woorden meer aan vuil maken, wou alleen even mijn kant vertellen.

En de situatie over Anna is lastig.. ik wist wel dat ze wat in de war was.. maar nooit echt last van gehad verder. Maar ineens stonden er de laatste week elke dag politie voor haar deur, geschreeuw en gescheld. Trieste zaak waar veel eerder iets aan gedaan moest worden.