maandag 24 februari 2014

NIEUWE PINAUTOMAAT BIJ DROGISTERIJ KAMST


Op de bovenste foto staat Jacob Kamst van de gelijknamige drogisterij in Winkelcentrum Beijum op de plek waar Beijumers vanaf 10 april veilig kunnen pinnen. "Ik heb het initiatief genomen om een pinautomaat in de winkel te krijgen nadat de vestiging op Oost sloot. Hier komt een ING- kubus van 20 vierkante meter."

Verheugend nieuws voor Beijum, een ondernemer die het zakelijke en het sociale combineert en ruimte vrij maakt in z'n zaak. Het zal onrust wegnemen bij menig Beijumer, zie het eerdere bericht op Beijumnieuws14 februari., en de reacties onder het bericht. Er is een mooie overlap, vanaf 10 april kan er gepind worden bij Jacob Kamst, en tot 1 mei naast de flesseninname van AH.

De oplossing moest wel vanuit de middenstand komen, er zijn verder geen krachten in de wijk die iets dergelijks kunnen bewerkstelligen. Kamst: "De deal met ING is reeds in januari beklonken. Vanaf 1 april gaan we onze winkel verbouwen zodat we op de 10e met de pinautomaat kunnen beginnen."
Op de linker foto laat hij de kubus zien die linksachter in z'n zaak komt. "Het geeft me ook meer traffic in m'n zaak, dat is mooi meegenomen."

Een pinautomaat bij Plein Oost zal hem niet meer worden. Maar Beijumers die woonachtig zijn in het oostelijk gedeelte van de wijk kunnen zich troosten met het feit dat ze op West vanaf 10 april veilig, behaaglijk en warm hun geld kunnen pinnen.

De pinautomaat buiten, tussen de Lidl en de Primera, blijft ook. Beijum kan tevreden zijn. En bewoners van de Hunze.
Verdere ontwikkelingen over de nieuwe pinautomaat in Winkelcentrum Beijum kunnen Beijumers via Beijumnieuws volgen.

15 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit is geweldig nieuws! Kunnen pinnen bij mn favoriete schoonheidszaak!

Kees Huizenga zei

Vorige week maandag was JV van de BOB te zien op OOG TV. Aangekondigd op zijn grote twittervriend.

Zie: http://www.oogtv.nl/2014/02/buurtbewoners-beijum-zetten-zich-in-voor-pinautomaten/

De BOB zou "actie ondernemen", maar had geen actuele kennis van het beleidsveld rondom de ondernemers van het Winkelcentrum Beijum.

Onmiddellijk dacht de BOB aan een pinautomaat bij het hoofdkwartier van de BOB en de OB Beijum in Beijum-Oost. Dit getuigt van een introverte tunnelvisie. Bezien vanuit de enge optiek van "De Wegwijzer" en de OB Beijum.

Uit dit voorval blijkt wederom dat de BOB in een zeer geïsoleerde positie verkeert. Wel een bericht van Beijumnieuws gebruiken om met zijn vette haren voor de camera van OOG TV te verschijnen, maar geen goede omgevingsoriëntatie van deze materie hebben. Onvoldoende feitenkennis. Geen goede relaties!

Ongelooflijk, wat een canard! Wat een afgang! Een bewonersclub die het contact en het gevoel met de middenstanders kwijt is en niet weet wat er speelt in onze wijk. De BOB heeft geen gezag! Geen enkele invloed!

Waarom werd de BOB niet ingelicht? Beijumnieuws kreeg wel informatie. Gewoon goede relaties hebben met de middenstanders in de wijk. Goed netwerken en communiceren! Om je heen kijken! Met de voeten in de klei van Beijum.

Deze week verschijnt de BOBWAARHEID met verouderd en reeds ingehaald nieuws...

Emmy zei

Wat goed nieuws! En wat idd een afgang voor de BOB, het was nota bene al bekend in januari! Kunnen ze de grootheid opbrengen om een bedankje naar deze site te sturen? Vast niet.

Mr Blue zei

Hallo, OOG-TV blundert ook hoor. Ze lieten Veldman opdraven omdat die de bewoners van Beijum zou vertegenwoordigen.

Anoniem zei

Allereerst gefeliciteerd met de nieuwe pin mogelijkheid.

Naar ik aanneem kan dit alleen tijdens winkel openingstijden.

Niks nieuws.
Geldt/gold ook voor de pin bij AH.

Kwestie van iets vooruit denken, zodat er niet buiten gepind hoeft te worden.

WANNEER WORDT DE BOB OPGEHEVEN, AUB?

gr. Therèse

Anoniem zei

Ik begrijp eerlijk gezegd niet zo goed waarom die kubus zo enorm in omvang moet zijn? Ik zou daar als winkelier niet heel blij mee zijn. Maar mooi dat het voor de pin-behoevenden is opgelost.

Alie zei

ik neem aan dat het eenzelfde kubus zal zijn als destijds in de sls shop. Daar kon je ook geld storten en andere bankzaken regelen.
Ik gok dat het zo iets zal zijn, gezien de omvang? stuk minder winkeloppervlak voor Kamst, maar ik denk inderdaad wel meer aanloop. Ben benieuwd of dit het beoogde effect heeft, vast wel na sluiting van de Rabo-pin automaat bij AH..

Anoniem zei

Een ondernemer blijft altijd een ondernemer en soms pakt dat goed uit .

Anoniem zei

Kees Huizenga heeft op zijn kruistocht tegen de BOB weer een nieuwe mijlpaal bereikt. Kees, die het eerder vaak over de zogenaamde Nettiqiette had, moet nu blijkbaar ook zo nodig schelden en zich van schandalige taal bedienen. Mij is altijd geleerd dat als dat gebeurt, mensen door hun argumenten heen zijn. In ieder geval is Kees zijn reactie daar wel een heel goed voorbeeld van.
Kees staat direct klaar met zijn mening die hij als vaststaand feit presenteert. Navragen bij betrokkenen hoe iets zit, heeft Kees nog nooit gedaan, stel je voor dat het anders is, een stuk genuanceerder klinkt. In nagenoeg elke zin staat een onwaarheid dan wel een leugen, maar dat zijn we zo onderhand wel gewend; dat is niets nieuws en ook helemaal niet verrassend.

Vooruit, eentje dan: volgens Kees komt de Beijumkrant vrijdag aanstaande uit met verouderd en achterhaald nieuws. Checkt u dat even? En trek dan uw eigen conclusie.
Nog eentje? We hebben op Plein-Oost eerst contact gezocht met de Aldi als mogelijke plek voor een pinautomaat. Die wees dat af. Daarna kwam de Bibliotheek in beeld als goede tweede. Hoezo introverte tunnelvisie? Hoezo enge optiek? Voor Kees een vaststaand gegeven, maar ook hier weer niet gebaseerd op de feiten, maar op speculatie om de BOB (weer) in een kwaad daglicht te stellen.

John Veldman

Johan Fehrmann zei

Ik heb de reactie van Huizenga er nog eens op nagelezen maar vindt nergens dat hij scheldt en zich van schandalige taal bediend. Voor de rest meng ik me niet in dit 'debat'als vond ik het nogal aanmatigend dat ik van bovenstaande inzender een mail ontving waarin werd gesteld dat de reactie 'voetstoots' zou moeten worden gepubliceerd. Als beheerder behoud ik me ten aller tijden het recht voor om reacties te weigeren, reacties van KH zijn ook wel eens niet doorgelaten. Over dat schelden ben ik het volledig met de inzender eens, iemand die dat doet is aan het einde van z;n verhaal. Het is verheugend te constateren dat de persoon in kwestie al ruim twee maanden niet heeft gescholden. Hier laat ik het bij, geen discussie.

Willem Pauwelussen zei

Okay, ik kruip maar weer eens in mijn rol van zojuist aangekomen nieuwe bewoner, niet besmet met plaatselijk buurtgekrakeel, hoewel behoorlijk over de telefoon de huid volgekafferd door de voorzitter van de WOU annex hoofdredacteur van de plaatselijke wijkkrant, reden waarom ik per direct mijn medewerking opzegde (dus niet omdat ik verhuisde, zoals in dat krantje wordt beweerd). Dus ik ben op mijn hoede want autoriteitje spelen, ik heb er, na dik tien jaar onvoorwaardelijke inzet voor de wijk mijn leergeld ook wel mee betaald.
Maar goed, dat allemaal daargelaten, snap ik werkelijk niet wat er tegen is op een "pinautomaat bij het hoofdkwartier van de BOB en de OB Beijum in Beijum-Oost". In West is er aal eentje, dan is het toch logisch om een tweede op dat ander plein te zetten waar ook de nodige aanloop is? Leid ik nu ook aan "een introverte tunnelvisie?" En min haren heb ik net vanochtend gewassen hoor.

Anoniem zei

Waarom wil de bieb geen pin automaat?

er wonen toch aardig wat ouderen rondom daar, of vergis ik me hierin?
ik vind het nogal wat dat al die mensen, die vaker ook wat slechter ter been zijn, naar "west" moeten om te kunnen pinnen.

zolang ik hier lees, heb ik KH nog niet kunnen "betrappen" op scheldwoorden.

misschien kan de reagant van de reactie waarin dit genoemd wordt, iets concreter zijn en wat voorbeelden geven?
gooi het in de groep.
de was moet toch gewassen worden, smerige ook...

gr. Therèse


Kees Huizenga zei

Beste Willem Pauwelussen,

Ik ben het met je eens dat er in Beijum-Oost eveneens een geldpinautomaat van een bankinstelling dient te komen. Met name voor ouderen en mensen met een handicap is Beijum-West te ver verwijderd van Beijum-Oost.

Ik denk hierbij tevens aan de komst van een vernieuwd Innersdijk.

Een bankpinautomaat moet volgens mij aan bepaalde voorwaarden voldoen.
Ik noem:
1. een strategische ligging (bij een winkelcentrum of wijkservicecentrum);
2. de aanwezigheid van parkeerplaatsen voor auto's;
3. de pinautomaat moet "op de route liggen". Ik denk hierbij aan de wijkring van Beijum. Vergelijk de locaties waar brievenbussen staan.

Een tip: kunnen Beijumnieuws en Lijn6.com gezamenlijk starten met een petitie inzake een bankpinautomaat op:

(1) de Claremaheerd.

(2) of: in de tweede plaats een pinautomaat bij de noordzijde van de Sporthal Beijum.

(3) of: in de derde plaats een pinautomaat bij het Gezondheidscentrum Beijum.

Alle die mogelijkheden hebben het voordeel dat de bankpinautomaat langs de wijkring van Beijum ligt. Bovendien is bij alle drie mogelijkheden parkeergelegenheid in de nabije omgeving.

Een petitie aanvragen kan door middel van http://www.petitie.nl


N.B.: Een geldpinautomaat bij De Wegwijzer en de OB Beijum is mijns inziens iets te ver verwijderd van de autoparkeergelegenheid. De looproute is te lang. Bovendien is deze mogelijke bankpinautomaat niet vanuit de wijkring te zien.

Anoniem zei

Het is maar een idee hoor maar misschien is het volgende een idee?

Waarom niet een pin mogelijkheid in oost bij de voordeur van het munsterhoes?

Daar wonen toch ouderen?
Tegenover is de Amkemaflat zover ik weet, waar toch ook aardig wat ouderen wonen?
Het ligt ook op een doorgangs route, toch?

gr. therèse

Anoniem zei

Is hiermee de discussie over pin automaten gesloten, mensen?
zo ja, moeten er nog steeds aardig wat ouderen uit oost op pad richting west, om daar pas te kunnen pinnen.
bij mooi weer misschien best te doen maar wat als er een échte winter komt met veel sneeuw en gladheid.
iedere overbodige stap brengt risico's mee voor vooral de ouderen onder ons.
daarbij komt dat niet iedere oudere kinderen/familieleden om zich heen heeft aan wie ze hun pinpas toevertrouwen.

misschien ben ik aan het zeuren over dit thema?
ja misschien volgens sommige mensen maar ik vindt het belangrijk genoeg om toch te doen.
dan maar zeuren...;-)).

gr. therèse