maandag 24 februari 2014

SLOTEN OPSCHONEN EN RATTENBESTRIJDING


(Aansluitend op het vorige blogbericht)

Door Willem Pauwelussen

En dan rij ik een stukje over de Pop Dijkemaweg, en zie ik daar een manspersoon, tot over zijn knieën in het water aan het wroeten in de wal. Wat hij nou dan toch aan het doen is? De sloten opschonen, en zorgen dat het allemaal goed door blijft stromen. Hier zit een duiker en die raakt verstopt in de loop der tijd. En ja hoor, ik zie hem met een grote paal erin wroeten, dan weer de schep het water in en bulten modder wegscheppen. In opdracht van het Noorderzijlvest, vertelt hij me nog. En hij doet ook aan rattenbestrijding. Dat gaat zo: een kooitje met een appel in wordt in het water gelaten, die rat duikt die kooi in, knabbelt aan die appel, zakt met kooi en appel naar de bodem en verdrinkt.
Even dichterbij komen voor een mooie foto. Als ik mijn schoenen bekijk had ik wel even zijn werkkleding willen lenen.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooie foto.

Zinnig werk, wat deze man verricht.

Een cq 1 appel?
Een paar kilo op ze'n minst ;-))

gr. Therèse

Willem Pauwelussen zei

Ik denk dat de kooi wel zinkt met die rat erin, maar dat beest er niet meer uitkan. Ratten kunnen wel een tijdje onder water blijven. En dan zwemmen ze weer naar de oppervlakte. Maar dat gaat dus niet meer lukken.
Ratten zijn echt niet lichter dan water dus ze hoeven niet een paar kilo appels te eten voordat ze naar de bodem zakken. Bovendien zouden ze dan zo volgevreten zijn dat ze niet eens meer zouden kunnen zwemmen, al zouden ze het willen.
Obesitas is louter een menselijke aandoening, volgens mij.

Anoniem zei

wat een misselijke manier om een dier te doden. Is er geen manier wat meer diervriendelijk is?

Snap dat ze overlast geven en ook dat ze gedood moeten worden anders komen er te veel maar moet die dood langzaam zijn zodat het dier lekker lang lijdt?

Die man moet wel een hart van steen hebben om dat te kunnen doen.