maandag 17 februari 2014

EEN WARM GEBREID NESTKASTJE

Het wildbrei-front Beijum laat weer van zich spreken. De Bottemaheerd is nog steeds het epicentrum van breiend Beijum. Sinds kort hangt er een extra verwarmd nestkastje in een boom.
Of vogels, die straks in mei een ei willen uitbroeden, behoefte hebben aan een dergelijk brei-hokje doet er in feite niet toe. Degene die het gemaakt heeft vindt het leuk, het is een eigen behoefte. Cynisme is niet op z'n plaats, het ophangen van een gebreide nestkast met slot haalt de buurt ook niet naar beneden. Of ' lief zijn voor dieren' altijd lief is, blijft een aparte discussie. Het schijnt dat je eenden tijdens vorst beter geen brood kunt voeren. En het is maar de vraag of je geen zwakke zeehondenpopulatie kweekt door zielige exemplaren in een zeehondencrèche op te vangen.
Maar goed, dit, zie foto, lijkt onschuldig eigen vermaak. Of de nieuwbakken vogels in mei/juni weerbaar(der) uit het voorverwarmde hok gaan kruipen, daar is wellicht niet over na gedacht.

Er staan nog steeds bomen in de Bottemaheerd die een gebreide sjaal of truitje dragen, zie bovenstaande link.
Niks verkeerd mee. Maar mogen de kledingstukken na twee, drie jaar een keer een wasbeurt hebben?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Zie je die slang/hagedis die daar naar beneden koekeloert, Johan?
lol.
het baby pingquinnetje krijgt vast geen oor ontsteking met zó een mooi mutsje op het koppie.
haha.
Waartoe dient het gele gevaar trouwens?

gr. Therèse

Anoniem zei

Uit betrouwbare bron weet ik dat de gele installatie bedoeld is voor verwarming van de hottub die zich in het huisje zou bevinden.

Anoniem zei

Hahaha. LOL.
Dank je dat je dit raadsel voor me opgelost hebt.
Scheelt me een slapeloze nacht ;-).

gr. Therèse