maandag 24 februari 2014

REKENING HOUDEN MET DIEREN BIJ DE RING


Eind vorige week werd een bericht gepubliceerd over een nieuwe afrastering die langs het fietspad naar de oprit op het viaduct over de Beneluxweg werd aangebracht.

Zie nog even hier. De summiere informatie in het artikel wordt aangevuld, of beter gezegd gecorrigeerd, door Willem Pauwelussen. Hij zond ook de foto's mee.


Naast het viaduct over de Oostelijke ring, afslag Beijum-zuid, loopt een soort geluidswal. Daar staan al geruime tijd paaltjes op, in het gelid als een militaire colonne. En vandaag (afgelopen vrijdag; JF) was er blijkbaar tijd om de klus af te maken. Enkele mannen in de kenmerkende oranje pakken zijn driftig bezig het kippengaas tussen de paaltjes aan te brengen. Nou, da’s toch raar, denk ik dan. Het is toch beiden openbare ruimte, waarom de mensen dan verhinderen daar te lopen? Navraag leert dat het wel een beetje anders zit. Dat gaas is om de amfibieën tegen te houden die anders door het verkeer geslachtofferd zouden worden. Er komt ook nog een zwarte strook, tot 20 cm in de grond, haaks omgeslagen en dan nog een stuk plat het veld in. Dat is voor de torren, die glijden erop uit dus worden dan ook gespaard. En dat het zo’n stuk de grond in gaat is om te voorkomen dat de strook wordt ondergraven door konijnen.
Kijk meneer, daar verderop, daar ziet u die aparte strook dwars in de rijweg liggen. Daar komt een opening in het hek, en dan kunnen de dieren veilig naar de overkant.
Ja hoor, dit hoort allemaal nog bij het werk aan de Oostelijke Ringweg.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Komt er ook wat groen tegen dat gaas aan? Zou leuk wezen.

(rené)

Willem Pauwelussen zei

Kun je aan de werkgroep Oostelijke Ring vragen, morgen zin ze de hele dag open.