zaterdag 8 februari 2014

"HET WAS EEN GEK"

"Hé mijnheer van Beijumnieuws, ik ben dat jongetje dat eind januari werd achtervolgd en van m'n ringen werd beroofd omdat ik met m'n vriendje sneeuwballen aan het gooien was."

Een zeer vriendelijk en beschaafd ogend onbekend jongetje remde z'n fietsje af. Onwillekeurig stopte de blogger ook, voelend dat hij z'n verhaal kwijt wilde. Begin van de week, locatie Albrondaheerd. De ogen van het kereltje keken nog verschrikt terwijl hij z'n verhaal deed. Hoe hij eind januari sneeuwballen aan het gooien was met z'n kameraadje. Dat er een bal tegen de auto van een passant aankwam en hij "door een bruine mijnheer werd achtervolgd." Het jongetje ging begrijpelijkerwijs liever niet op de foto, maar z'n handen mochten wel even worden gefotografeerd. Naar z'n rechter hand wijzend: "Hier heeft die man twee ringen van m'n vingers getrokken."Lees het nieuwsbericht over deze kwestie desgewenst nog even hier.

Of hij het vertrouwen in grote mensen is kwijtgeraakt door het voorval? "Nee, het was een gek. Ik zal in het vervolg nog wel meer uitkijken met wat ik doe. "

En verder fietste hij. Een toonbeeld van goede opvoeding en beschaafdheid. Een volwassen man die een dergelijk jongetje te grazen neemt, kon wel eens een steekje los hebben. Een correctie of berisping dat een sneeuwbal tegen de auto wordt gegooid is tot daar daar toe. Maar om een kind dan vervolgens twee ringen van de vingers af te scheuren....

1 opmerking:

Anoniem zei

Fijn dat het zo een toonbeeld van goede opvoeding en beschaafdheid is, dat jongetje.
Opvallend vind ik het dat er in dit geval steeds geschreven wordt...jongetje.
Een 12 jarige is geen jongetje meer maar een jóngen.
Zo rond vanaf 10 jaar willen deze jongens geen jongetjes meer genoemd worden.
heel verstandig van deze jongeman dat hij de volgende keer beter uitkijkt waarheen hij sneeuwballen gooit.

gr. Therèse