vrijdag 7 februari 2014

RONDOM KRUISPUNT KARDINGE


 Het verkeer rond kruispunt Kardinge zit regelmatig vast, en dat met name in de spits. Er wordt nog steeds gewerkt aan de realisering van een nieuw viaduct.
Bovenstaande foto is afgelopen dinsdagmiddag tegen kwart voor zes gemaakt. Ondergetekende trachtte vanaf de invoegstrook bij Lewenborg de Beneluxweg richting Beijum op te komen. Normaal gesproken probeer je dan snelheid te maken om veilig in te kunnen voegen, maar zie eens, het verkeer op de ring stond helemaal vast. Dit had te maken met de vernauwde rijstroken bij het verderop liggende kruispunt Kardinge (en met de daar nog aanwezige laatste verkeerslichten op de oostelijke ringweg).

Hoe krap het soms op de rijbanen is kunt u op de linker foto zien. Geen wonder dat je er maximaal 50 km/uur mag rijden, zie het bord.

Op de rechter en onderste foto ziet u dat er hard wordt gewerkt aan de voorbereidingen voor het nieuw te vormen kruispunt bij de gelijknamige sporthal. Op de rechter foto is de bekisting te zien waaruit een nieuw viaduct zal worden geboren. Het gevaarte staat langs de westkant van de ringweg, ongeveer ter hoogte van Ulgersmaborg. Op de rechter foto zijn oranje mannen in de weer om de kant waar Kardinge ligt (achter de zandbult) beetje voor beetje in gereed te brengen om later het viaduct te kunnen plaatsen.

De verkeersellende voor Beijum Zuid is voorbij. Maar ook weer niet, zie nogmaals bovenste foto.
Als de situatie bij kruispunt Kardinge en Beijum Noord na voltooide werkzaamheden klaar is, mag de zuidelijke ringweg nog worden aangepakt. Heel mooi dat Beijumers gestroomlijnd hun wijk in- en uit kunnen rijden en zonder oponthoud over de oostelijke ringweg kunnen gaan, maar als je op de zuidelijke ringweg, ver voor het Junianaplein, vast komt te zitten (wat vaak gebeurd), schiet het nog niet erg op.Geen opmerkingen: