zaterdag 8 februari 2014

BLIJ DAT IK M'N FIETS OP SLOT KAN ZETTEN

Het is een dik slot dat om het achterwiel is aangebracht. Maar het is een koud kunstje om de fiets te jatten, je kwakt hem gewoon met slot en al achterin de kofferbak van je auto.

Nee, ondergetekende wil niemand op ideeën brengen, maar hij snapt niet helemaal waarom een dergelijke mooie fiets (dat was het, ergens in de wijk gespot, zie foto) niet aan een paal wordt gezet. Een joekel van een slot, maar het ding is niks waard omdat je de fiets zo op kon tillen en weg kon lopen.

Het heeft met achterdocht en ervaring te maken, toen ondergetekende een kwart eeuw geleden in de stad woonde, zijn hem de nodige fietsen afgejat.
Er waren mensen die naar het station liepen, daar een fiets uitzochten en met het gevaarte op de rug een paar honderd meter naar hun studentenhuis liepen. Met slot en al. Even een nieuw karretje scoren.
Het schijnt dat de fietsersbond af en toe een 'Fietsendiefstalshow' opvoert:
Al meer dan drie jaar trekt de Fietsendiefstalshow door het land. Krak, en weg is alweer een fiets! De belangstelling van publiek, lokale en landelijke media voor de show is groot. Wie met eigen ogen ziet hoe gemakkelijk het stelen van een fiets kan gaan, denkt voortaan wel twee keer na bij het stallen van een kostbare fiets. In de visueel zeer aantrekkelijke show worden slechte fietssloten opengebroken en verkeerd gestalde fietsen 'gestolen'. Na de show heeft het toegestroomde publiek behoefte aan goede tips tegen fietsendiefstal, informatie die gemeente, politie, fietsvakhandel en/of Fietsersbond maar al te graag willen geven.

Geen opmerkingen: