donderdag 6 februari 2014

DE NLA-HEKKEN LANGS DE WIJKRING

In juni 2012 werden ze met veel tamtam geplaatst. Ze moesten de groene wijk Beijum een nog groener aanzien geven en de 'lelijke schuttingen' aan het oog onttrekken.

Was er onderzoek naar gedaan of Beijumers de schuttingen een doorn in het oog vonden, en is er vervolgens actie opgezet om van daaruit het woongenot (omgeving) van de mensen te verbeteren? Nee, het idee om hekken met klimopplanten te plaatsen kwam uit de koker van een paar enkelingen (van de bewonersclub, die een illusie hooghouden dat ze de wijk vertegenwoordigen) die vonden dat dit een zeer goed plan was voor een aanzien van de wijk.

Zijn Beijumers blij met de door NLA-gelden gesubsidieerde wijkhekken? Zouden ze het geld dat hieraan is besteed de moeite waard vinden? De blogger durft dit hogelijk te betwijfelen. Zie bovenstaande foto. Ironisch genoeg is de wijkring er wel groener om geworden, maar dat komt door kleur van de stalen hekken.

Hoe de hekken er in de zomer bijstaan.? Fleurt dit de wijk op? Was en is dit het NLA-geld waard?

Studentenhuisvesting in Beijum. Al of niet een tram naar Beijum. De veiligheid rond het Heerdenpad en de Korrewegbrug, Allemaal thema's die net als de wijkhekken bevoogdend en zonder mandaat van Beijumers zijn ingevuld: wij weten wat goed is voor u en de wijk.

(Er is wél onderzoek gedaan naar de behoefte aan buitenfitness in Beijum. Als je wil weten wat 'Beijum' op dit gebied wil, ga je peilen, een enquête houden. Redelijk wat Beijumers hebben zich voor buitenfitness uitgesproken. Lees hier. Een plekje in het Groene Hart van de wijk was en is een optie....) 

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Het zou beter zijn om voor grote bedragen een volksraadpleging te doen. Dit slaat idd nergens op. hoe duur waren die hekken eigenlijk?

Kees Huizenga zei

@ Anoniem:

Die NLA-hekken (zonder hekdeuren!) hebben € 49.000,- gekost.

Zie mijn reacties op:
http://beijumnieuws.blogspot.nl/2013/06/maandagochtend-163.html

Zie dat veruit de meeste bewoners hun oude schuttingen hebben laten staan! Mede vanwege het ontbreken van hekdeuren! Bedankt JV van de BOB, het NLA-wijkteam Beijum, de dienst RO/EZ en STIEL Beijum (als voorpost van de gemeente).

Straks zal ik kijken of JV van de BOB zich aangesproken voelt. Op zijn twitterezel / twittervriend.

Kees Huizenga zei

Geheel voorspelbaar: JV van de BOB heeft de schoen aangetrokken, die hem uitstekend past.

Zie deze mooie tweet van vandaag:

"JohnVeldman1 · 2 u

Tja, wat moet je hier nu weer van zeggen? Er is iemand die blijkbaar altijd alles beter weet http://beijumnieuws.blogspot.nl/2014/02/de-nla-hekken-langs-de-wijkring.html"

Beste JV: kijk naar de feiten! Kijk naar het onderhoud, dat niet gepleegd wordt (wel beloofd). Door de gemeente Groningen c.q. Stadsbeheer Noorddijk. Of Iederz.

Zonder draagvlakonderzoek zijn die NLA-hekken geplaatst. Zonder basis in de betrokken heerden.

Buitenfitness Beijum had een uitstekend draagvlakonderzoek. De gemeente Groningen heeft dit bevestigd. Welke club had grote bezwaren tegen buitenfitnesstoestellen in de Groene Long van Beijum? Juist de BOB onder aanvoering van meneer JV, die het veel beter wist. Totaal ondemocratisch en hovaardig gedrag. De vraag is hoe lang de SDC Noorddijk de BOB nog gedoogt.

In ieder geval mag JV niet meer berichten schrijven op de NLA-pagina van de Beijumkrant, zonder dat deze vooraf goed gecontroleerd worden. Bron: Ruud van Erp van de SDC Noorddijk richting ondergetekende. In november 2013, gegeven de verkokerde NLA-Samen Doen-pagina 3 van oktober 2013 (in de Beijumkrant).

Vraag: heeft JV van de BOB ooit zijn oprechte excuses aangeboden aan Buitenfitness Beijum inzake zijn oorlog tegen deze sportieve wijkvrijwilligers? In de BOB-krant heb ik nog niets over excuses gelezen...

"Sorry seems to be the hardest word!" Met dank aan de Britse zanger Elton John.

Anoniem zei

Sinds 1982, dus 32 jaar, woon ik in Beijum.
Vaak ben ik het woord BOB tegen gekomen.
Heb mensen gekend die het runden en/of er nog bij zijn.
vaak vroeg ik me af wat de meerwaarde ervan was/is.
Nooit heb ik de behoefte gevoeld me aan te sluiten.
Ik kan alleen maar zeggen, daar tot op de dag van vandaag geen moment spijt van te hebben.

gr. Therèse

Anoniem zei

@ Therèse,
je bent jaren automatisch lid geweest. Gun die mensen hun bezigheden verder.

Anoniem zei

ooo? in wat voor opzicht was ik er jaren automatisch lid?
heb ik nooit geweten.
misschien kan je me dit uitleggen, anoniem 6 febr. 21.55 uur?
ben ik nog steeds lid van deze club?

gr. Therèse

Anoniem zei

Nog even een aanvullend vraagje.

Is iedere Beijumer automatisch lid van de BOB en betaald men ja of nee zoiets als contributie?

gr. Therèse

Anoniem zei

nog even en het NLAwonen wijkpotjes gedoe is over(2015). Gemeente en corporaties hebben, na wijkbewoners, ook door dat het zooo niet werkt.

Anoniem zei

@ Therèse
Nee geen contributie bij mijn weten. Ze zijn verder ongevaarlijk en niet erg snugger.

Anoniem zei

Is het niet zo dat als men ergens lid van is, dit vastgelegd wordt?

Stel je voor men zegt...je bent automatisch lid van de PVV.
Ik zou me de ogen uit men hoofd schamen!

Is er een lezer(es) die me een duidelijk(er) antwoord kan geven op bovenstaande vraag?

gr. Therèse

Kees Huizenga zei

@ Therèse:

Hierbij de link van de statuten van de BOB:

http://www.beijum.org/index.php?option=com_rokdownloads&view=file&Itemid=27

In die tijd van Marjo van Dijken, de vroegere voorzitter van de BOB (jaren 80), was er sprake van "een automatisch lidmaatschap" van alle bewoners van Beijum, inclusief neringdoenden. Dat "automatisch lidmaatschap" kan niet meer. Geen enkele notaris mag dergelijke statuten nog laten passeren.

Als men nu lid van de BOB wil worden, moet dit schriftelijk aangemeld worden bij het bestuur. Het lidmaatschap is gratis.

Anoniem zei

Froukemsheerd heeft ook zo'n kuur ondergaan,in de brandgangen vijf jaar gelden inmiddels. Brandgangen 10% groen. Nog nooit zo'n ergernis gehad als je er nu doorloopt. Bij sommige woningen echt geen aangezicht,doen niets aan tuin/vuilnisbelten/opslag voor van alles.
Tja,onnodige geldverkwisting.
Denk zelf dat er iemand een hele mooie aangelegde tuin voor terug heeft bekomen.