woensdag 5 februari 2014

TWEE VERLATEN BUSHALTES IN EN ROND BEIJUM




Als ondergetekende naar DijkmanSport in Ulgersmaborg fietst, komt hij steevast de bushalte tegen die op bovenstaande foto is te zien.
Links in de verte zijn lichtjes van de Fossemaheerd te zien, de bushalte ligt een paar honderd meter verderop  langs de busbaan richting Kardinge. De bushalte wordt zelden gebruikt. Wat wil je ook Fossemaheerders kunnen net zo goed langs de wijkring opstappen, en Ulgersmaborgers lopen net zo gemakkelijk naar het knooppunt voor komende en vertrekkende bussen bij Sportcentrum Kardinge.

Het is eigenlijk, denkt de blogger, maar hij laat zich graag corrigeren, een bushalte die overbodig is.
Dat is ook de haltepaal die op de rechter foto is te zien. Aan de Emingaheerd, tegenover het Gezondheidscentrum staat een paal met een zak over 'het hoofd.' Hier is het definitief einde verhaal voor busreizigers.
Maar dat is al sinds jaar en dag zo, al wie weet hoeveel jaren staat deze paal werkloos te zijn, er stopten al die tijd geen bussen om passagiers in of uit te laten stappen.

De zak over het hoofd geeft aan dat dit exemplaar binnenkort wordt geëxecuteerd en afgevoerd. Vreemd eigenlijk, bij nader inzien. Bij een Gezondheidscentrum hoort een busverbinding en bushalte, zou je denken.

1 opmerking:

Anoniem zei

Johan een beetje kort door de bocht dat de halte meedenpad overbodig is er stoppen ook streekbussen die vanuit de hunze komen en vanaf de ringweg zodat er in de daluren als er minder bussen rijden een gunstigere aansluiting kan worden gehaald omdat daar ook opgestapt kan worden naar het hoofdstation is hij zeker niet overbodig.
Dus voor dat je zoiets de wereld inhelpt eerst eens even goed ten rade gaan op de reisplanner van Qbuzz of 9292.
Groet Klaas