zaterdag 1 februari 2014

BRAND ATENSHEERD SNEL ONDER CONTROLE

Omstreeks half zes vanmiddag rukte de brandweer uit naar een appartementencomplex boven de Lidl aan de Atensheerd. Nadat een ambulance was gearriveerd kwam een kwartier later nog een ambulance met grote spoed aangereden.

Er was rookontwikkeling in een portiek en een gezaghebbende vertelde dat het brandje was aangestoken. Ambulancepersoneel was bezig om bewoners te evacueren en een persoon werd onderzocht i.v.m. het inademen van rook. Hieronder staan vier achtereenvolgende tweets van Brandweer Groningen:

Het betreft een complex voor begeleid wonen ouderen op de 3e verdieping. Uit voorzorg geven wij 'middelbrand'. Bewoners worden geevacueerd

Brand Atensheerd onder controle. Veel rook, vuur onder trap ontstaan. We ventileren nu en zijn bezig met nacontrole.

Aan Atensheerd Groningen: sein 'brand meester'. Vijf mensen geevacueerd, 1 persoon medisch onderzoek ivm rookinhalatie.

Brandweer vertrekt vanaf Atensheerd, bewoners kunnen naar hun woning. Salvage zorgt voor schadeafwikkeling. Einde berichtgeving
https://twitter.com/BRWGroningen

Op www.dvhn.nl staat, en het moet natuurlijk geen vrijdag zijn maar zaterdag:
 De brandweer is vrijdag aan het einde van de middag uitgerukt voor een brand aan de Atensheerd in Groningen.
De brand ontstond onder een trap, in de portiek van een begeleid wonen complex voor ouderen. In het gebouw was sprake van een enorme rookontwikkeling.
Uit voorzorg werd de brand opgeschaald naar een middelbrand. Diverse hulpdiensten, waaronder ambulances, rukten uit. Uiteindelijk werden vijf bewoners geëvacueerd. Eén slachtoffer is vanwege rookinhalatie onderzocht.
Na ongeveer een half uur was de brand onder controle. Vrij snel daarna kon de brandweer het sein 'brand meester' geven. Nadat het complex was geventileerd, konden de bewoners weer terugkeren naar hun woning.

Geen opmerkingen: