donderdag 27 februari 2014

HET IS STIL BIJ HET WINKELCENTRUM

Ik weet niet of het de lezer en bezoeker van Winkelcentrum Beijum reeds is opgevallen, maar bij mijn weten wordt bij de in- en uitgangen van de promenade reeds sinds de vorige zomervakantie geen muziek meer geproduceerd.
Jammerklazerige accordeongeluiden lijken hier tot het verleden te behoren. Het scheelt een hoop droevigheid qua muzieksoort, maar ook de nodige sfeer. De meningen zullen ook hier over verschillen. Wat de reden is voor het dichtdraaien van de volumeknop bij het winkelcentrum is me niet helemaal duidelijk. Zouden de muzikanten door de economische crisis te weinig inkomsten genereren? Dat zal waarschijnlijk wel meevallen, bij de serviceruimte van de AH staat nog wel dagelijks een verkoper van daklozenkranten 'hallo' te zeggen.

Zie de archieffoto, soms stonden of zaten aan weerskanten van de promenade twee muzikanten. Zullen ze als de lente losbarst terugkeren?

13 opmerkingen:

Beer zei

Ik ben er blij mee dat ze er niet meer zijn. In andere wijken van de stad waren de accordeonspelers onderdeel van een bende Oost-Europeanen, Ze kwamen in een grote Mercedes en gingen op toerbeurt winkels in om geld te wisselen met de grote wisseltruc. De accordeonisten waren er ter afleiding. Je mag niet iedereen over één kam scheren natuurlijk, maar pas wel op. Bovendien, muzikaal gezien werd mij het winkelen niet echt prettiger gemaakt door hun instrumentale begeleiding.....

Jan zei

Als je de media een beetje volgt weet je dat het gewoon professionele bendes zijn die beslissen wie waar (zielige) muziek mag maken. Ze worden na hun dagje werken met dure auto's opgehaald. Ik persoonlijk stoor me alleen maar aan die mensen. Iedere dag hetzelfde deuntje irriteert me. Ik gun iedereen zijn inkomen, maar ik mis deze mensen absoluut niet. Liever kwijt dan rijk.

Anoniem zei

Uitzonderingen bevestigen ook hier de regel.
ik heb er heel goeie accordeonisten en violisten tussen gehoord.
Heb persoonlijk geen ervaringen wb de wisseltruc's.
Ik gun ze hun grote mercedessen.
Ze reizen per slot van x aantallen km.'s om van en naar hun familie's te reizen.
waarom dan dát niet een beetje comfortabel.
Zou zelf niet graag met ze ruilen, úúren achtereen te jengelen op hun meestal aftandse instrumenten.
Wie van ons zou dit voor ze'n lol doen?
Jij toch ook niet beer, neem ik aan?

gr. therèse

Anoniem zei

tjonge jonge toch weer :-(.
wát een tolerantie lees ik hier.

geloven jullie JAN EN BEER nu ÉCHT dat deze mensen voor de pure LOL en AARDIGHEID zover van hun familie's vandaan zijn?
Dat ze er úúren zitten, puur voor hun genoegen?

MAN O MANNEN toch!!!

jullie zijn misschien getrouwd en hebben zelfs kinderen??
hoogstwaarschijnlijk deze mensen óók!

ik hoop en wens dat(mochten jullie inderdaad kinderen hebben), jullie in staat zijn ze ZÓNDER PVV gedachten op te voeden!

ik stop maar beter nu, want gggrrr

gr. therèse

Anoniem zei

tou eem tamo !!!!

Anoniem zei

waar slaat dit op 16.28 uur?
hopelijk op iets zinnigs?

gr. therèse

Anoniem zei

De auto met een Bulgaars kenteken stond om de hoek geparkeerd met daarin de grote baas die op z'n opgebrachte bedelgeld zat te wachten. Dit was de afgelopen zomer!

Anoniem zei

Dit rijm jij allemaal zo eventjes bij elkaar ano 16.52 uur?
Je schijnt dit heel zeker te weten?

Wie weet is het een familielid die het zuur verdiende geld zeker stelt!

Weleens reportage's op tv gezien waar de armoede hoogtij viert in Bulgarije?
of komt je dát te dichtbij en zap je snel weg?

weleens een persoonlijk gesprekje aangegaan met de muziekmakende mensen?
op verzoek speelt men heel graag hun eigen traditionele muziek.

vooroordelen lees ik uit je reactie van 16.52 uur.
niks anders dan dat en dat ook nog eens allemaal anoniem.
STOERE TOFFE PEER BEN JE!!!

gr.(even niet voor jou), therèse

Beer zei

Nou nou, Therèse, wat jij allemaal zegt heet positieve discriminatie hoor. Je bent wel héél erg pro de Bulgaren. Laat mij mijn mening hebben over ze, dan laat ik het jou ook hebben. Misschien ligt de gemiddelde Bulgaarse waarheid ergens in het midden???

Anoniem zei

deze bulgaren werken tijdens de lente en zomerdagen dan gaan ze terug om hun familie te ondersteunen in de winter als je met hun praat kan je dat weten. gr perry

Anoniem zei

Perry, als je diezelfde mensen die in Helpman de wisseltruc uitvoeren bij o.a. de cafetaria, vraagt wat ze doen zullen ze natuurlijk er ook een mooi tranentrekker-verhaaltje van maken. Dus wat jou verteld wordt is waarheid? Heel fijn dat je blind op de mensheid vertrouwt, maar niet meer helemaal realistisch in deze tijd....

Anoniem zei

allereerst goeiemorgen,

je zult toch moeten toegeven beer, dat deze mensen ook veel liever in de zon aan de zwarte zee zouden liggen in de zomer.
net als velen van ons dat kunnen bekostigen te doen.
hier verspreidt in de stad zittende op een armzalig krukje, lijkt me niet het optimale vakantie gevoel te activeren.
natuurlijk zijn er negatieve uitzonderingen maar daarvoor kunnen we dicht bij huis blijven en hoeven er zeker niet voor naar Bulgaarse landsmensen te wijzen.
ik in ieder geval zou niet graag met ze ruilen maar emphatie is wel wat ik heb.

gr. therèse

Willem Pauwelussen zei

Ik zit hier met verwondering naar te kijken. Bekvechten op basis van tegenstrijdige ... tja toch eigenlijk vermoedens, dacht ik?
Ik heb zelf geen idee hoe het zit.
Het zou kunnen dat die lui geronseld worden en net zo hun bedelnap bij de grote baas moeten ledigen als de bedelaars in India.
Het zou kunnen dat ze hier met een clubje naartoe komen om geld te verdienen dat ze afdragen aan de familie in het vaderland.
Het kan ook een of andere combinatie van beiden zijn.
Ze ernaar vragen lijkt met zinloos, want ze laten het wel uit hun hoofd toe te geven dat de baas om de hoek staat (als dat zo is).
De enige manier om dit zeker te weten, lijkt me informeren bij de politie. Als dit niet koosjer is zullen ze dat daar misschien van op de hoogte zijn.
En dan maar hopen dat het antwoord van onze politie WEL klopt.
Want ja, de veiligheid en zo, en laten we vooral zorgen dat de bevolking zich niet opfokt.
Ik zou zeggen: laat die mensen. En geef iets naarmate de kwaliteit je bevalt van wat ze presteren. Daar zitten inderdaad grote verschillen tussen.