vrijdag 7 februari 2014

DE VIJVER BIJ WINKELPLEIN WEST

"Weet je wat ik mooi zou vinden? Een fontein in de vijver, dat brengt gezelligheid en sfeer met zich mee." Kapper Gerrie de Boer gaat binnen kort z'n pand van buiten opknappen, maar de omgeving mag wat hem betreft ook wel een beurt hebben..

De kapperszaak is in de verte op de foto zichtbaar door de rode kleuren op de voorpui. Daarnaast is een blauw stuk muur te zien waar tot september een pinautomaat zat. Zie ook de rechter foto. Sinds de plofkraak is het stuk gevel voor nood dicht getimmerd. Naast de 'plofkraakgevel' staat een leeg pand waar tot een paar maanden geleden een computershop in zat. Wat daar mee gaat gebeuren? De vraag van de kapper is niet te beantwoorden, het pand kan zo maar een jaar of langer leeg komen te staan.

Op ongeveer de plek waar de bal op het wegsmeltend ijs ligt, zie nogmaals de bovenste foto, zou De Boer graag een fontein zien. "Het moet hier gezellig worden, lekker een terrasje bij de beide kramen waar mensen straks in de zon kunnen gaan zitten genieten. Als meer ondernemers mee willen betalen, wil ik graag een bijdrage leveren." De kapperszaak is blij met de nieuwe Lidl: "Omdat die winkel tot acht uur 's avonds open is hebben wij op het einde van de dag meer klandizie. We groeien nog steeds."

André Hoogenberg van de gelijknamige dierenspeciaalzaak (Discus) is niet tegen een fontein. "Nee, maar m'n voorkeur gaat uit naar het meer creëren van parkeerplaatsen bij de vijver. De gemeente Groningen heeft dit winkelcentrum weinig parkeerplaatsen gegund. Vooral op zaterdagmiddag is het allemaal erg krap. Als we meer bezoekers willen trekken, dan moeten die ook hun auto kwijt kunnen. Misschien is het een idee om hiervoor een stuk vijver te gebruiken."

De lente komt er aan. Tijd voor nieuwe plannen. Zo ook hier. Een fontein? Parkeerplaatsen?

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Zie je daarboven tussen de 2 karren de vogel(s), Johan?
mooi!

Is een combinatie ván niet mogelijk?
Of zeg ik nu iets onmogelijks?

gr. Therèse

Anoniem zei

Donder op met die extra parkeerplaatsen, Andre. Wil je er net zo'n mislukte steenmassa van maken als op WC Oost, waar je eerst zat.
Laat de klanten maar op de fiets komen. En niet al maar toeteren dat de boel altijd per auto bereikbaar is, dat trekt verkeerd volk.

Anoniem zei

nou nou anoniem, kalm maar. weet dat de toon de muziek maakt.

maar...ergens zou ik je wel wat gelijk kunnen geven.

99% van alle automobilisten zijn té beroerd om ook maar 1 stap extra te lopen.
het liefst zou men tijdens het winkelen in hun auto's zittend door de winkels rijden en links en rechts de boodschappen uit de schappen halen.
zie je het al voor je, anoniem?
haha, ik wel, lol.
een aantal auto's zouden de gemeente kas aardig kunnen spekken als er vaker parkeer contrôle's zouden zijn.
een aantal auto's staan namelijk geregeld buiten de P vakken.
ik moet mijn fiets vaker in onnatuurlijke bochten draaien om van/naar huis te kunnen fietsen.

hebben andere beijumers hierover ook een mening?

gr. Therèse

Anoniem zei

Een ondergrtondse parkeergarage?

Anoniem zei

dat laatste is zo gek nog niet zo creeer je dan wel een mooie ruimte waar winkelwagentjes en fietsen een betere plek kunnen krijgen en een mooi terras ebij genoeg ruimte voor de markt op donderdag en tegen kerst een mooie kerstboom ach het zal wel bij een droom blijven

Willem Pauwelussen zei

En als we toch bezit zijn, geef dan die jongen met zijn loempiakraam zijn ouwe plekkie terug want doordat hij nu niet meer de klandizie van de bushalte heeft is de omzet fors achteruitgegaan. Dat kun je op je vingers natellen. Compensatie zal er wel niet bijwezen want ja, ondernemersrisico....

Anoniem zei

Helemaal met je eens, Willem.
Laat het concern lidl maar heel snel weer ruimte maken voor "onze"loempia man!

Verder zit ik niet te wachten op een ondergrondse parkeer garage.

misschien betaald laten parkeren, maar dan wel in de P vakken?

gr. Therèse

Willem Pauwelussen zei

Ik denk dat een ondergrondse parkeergarage helemaal niet kan in de veengrond waarop Beijum is gebouwd.
Daarnaast ben ik van mening dat het, met het oog op de klimaatcrisis, een grotere schande zou moeten zijn als iemand in de auto stapt dan als iemand een sigaret opsteekt.

a. zei

Het hele parkeerbeleid bij AH is natuurlijk een fiasco. De vrachtwagen moeten pal voor de ingang langs, maar daar moet ook het doorgaande verkeer naar de parkeerplaats bij Lidl langs, dan de parkeerplaats voor bij AH, de parkeerplaats achter de Lidl, wat een onzin en gevaar zeg. Er moet gewoon een aparte losplek voor de vrachtwagens komen (bijv vanaf de bult voor AH rechtstreeks aan de zijkant langs de parkeerplaats naar AH en de doorgang naar de achterkant dicht), het parkeerplein bij Lidl en Primera weg of toegankelijk vanaf de (achter)kant van Lidl, evt. twee etages hoog. Het is echt een zootje rondom het winkelcentrum.