donderdag 20 februari 2014

HET GRAS IS DRASSIG (ook voor auto's)

Het is gemakkelijk om een auto (busje) met spullen zo dicht mogelijk bij een huis te zetten, dat sleept een hoop gesleep. Maar kijk uit, tijdens nat weer moet je voorzichtig zijn als je je wagen op gras parkeert. Je komt er niet zomaar meer af.
Vanochtend even na half negen waren twee inzittenden van een Duits busje minstens tien minuten bezig om hun vervoermiddel van het gras te krijgen. Zie foto, langs de wijkring, linksachter is de bushalte bij de Fossemaheerd te zien. Het gas geven en duwen gaf geen resultaat. Van arren moede werd een stuk karton voor het achterwiel linksachter gelegd (net zichtbaar, foto direct na het neerleggen genomen).
Ondergetekende heeft een auto met voorwielaandrijving, mocht hij met z'n bolide in een dergelijke positie staan (foto), dan weet hij dat de voorwielen, die grip hebben op de weg, de zaak gemakkelijk vlot kunnen trekken. In dat geval wordt aangeraden om het stuur recht te houden en in de tweede versnelling weg te rijden.
Waarschijnlijk heeft deze Duitse  bus achterwielaandrijving, ze cirkelden joelend en machteloos door het gras, diepe sporen nalatend.
Uiteindelijk kwam de auto wel op het droge. Deze Duitsers weten in het vervolg: in Holland regenland moeten we de auto niet meer op deze manier op drassig gras neerzetten.

Geen opmerkingen: