zondag 2 februari 2014

MOET JE EEN BANAAN VOORRANG GEVEN?

Als een automobilist een fietser aanrijdt is hij/zij praktisch altijd schuldig, een fietser is nou eenmaal meer beschermd dan een automobilist. Dat gegeven schijnt nogal ver te gaan, valt te lezen op internet, als een onverlichte fietser in het donker de rijweg op slingert en tegen je auto botst, ben je de pineut (als automobilist).
Eergisteren verliet ondergetekende in topsnelheid de wijk i.v.m. verplichtingen. Gloeiende gloeiende, komt me daar een banaan van rechts uit de Framaheerd aan scheuren. Waarom in hemelsnaam gaat dat stuk fruit niet rechtsaf het Heerdenpad op? Afremmen maar. Stel dat je er over heen rijdt. Ben je dan schuldig?
(De banaan stopte keurig. Maar de vraag blijft hangen, stel de gele fietsvrucht rijdt door en je krijgt hem onder de auto; wat dan?)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

banaantje geschild.

Anoniem zei

Wat is het probleem? Jij reed toch op een voorrangsweg?

Anoniem zei

Dan heb je meer schade dan bij een gewone fietser.

Maar hetzelfde verhaal waarschijnlijk dat de automobieler schuldig is. 't Lijkt me een interessant gevalletje voor de rechtspraak, dus volgende keer niet afremmen en eventueel een procedure starten. Dan weten we meer. :)

In ieder geval zouden die voertuigen een vlaggetje moeten voeren zoals op een kinderfietsje, want in een zijspiegel, zelfs als je ook nog opzij kijkt, zijn ze nauwelijks te zien bij een situatie als 'recht doorgaand verkeer heeft voorrang'.

Kees K.