zondag 16 februari 2014

EEN NIEUWE KAST MIDDEN IN DE BENTISMAHEERD


Al een maand of wat staat midden in de Bentismaheerd een hekwerk om een elektriciteitskastje. Zie foto links.

Zeg maar gerust kast, klik de foto groter, het is een bakbeest van een paar vierkante meter. Weken lang gebeurde er weinig tot niks, maar sinds gisteren zit er beweging in. Zie foto boven. Het zonnetje schijnt, dus de jas kan er bij de werkende man bij uit. De oude donkergroene bak wordt vervangen door een nieuw lichtgroen omhulsels van dit verzamelpunt van elektriciteit- en/of internetkabels. Zie rechts op de foto.
De foto is in de haast genomen, ondergetekende had geen tijd om de noest werkende man te vragen waarom de oude kast wordt vervangen. Maar het zal met veiligheid te maken hebben. Zie links op de oude kast, een onheilspellende bliksemschicht in een gele driehoek vertelt dat het gevaarte (de inhoud er van) levensgevaarlijk is, want hoogspanning.

Tijdens mooie zonnige zomerdagen heeft ondergetekende wel eens kinderen op de oude bak zien zitten. Maar er kan ook een andere reden zijn waarom het knooppunt van draden hier een nieuw jasje krijgt.

(Dit blogbericht is op 12/2 geschreven. En een beetje achterhaald (16/2). Zie foto beneden, de oude én nieuwe kast staan gebroederlijk, naast elkaar. Kijk uit! Hoge Spanning, Levensgevaarlijk! TS.0801)

1 opmerking:

Anoniem zei

Kleine aanvulling over dit station. Het transformator station bevat hoog- en laagspanningscomponenten (geen data of iets anders). Aan de uitvoering te zien is dit station uitgevoerd met stations automatisering om bij calamiteiten dit station op afstand te kunnen schakelen en zo kostbare storingsminuten te voorkomen. Dit kan het "oude station niet" wat eaarschijnlijk ook de reden van het vervangen is.

afzender de leverancier van het nieuwe station