dinsdag 4 februari 2014

WINTERLES IN DE SCHOOLTUIN (leslokaal)


Beide foto's zijn gistermiddag gemaakt. De Schooltuin lag er leeg en verlaten bij, maar bij het leslokaal stonden veel kinderfietsjes. 
Over een aantal weken zullen leerlingen van basisscholen weer aan een eigen tuintje beginnen. Altijd mooi om te zien hoe de handjes de klei in gaan en kinderen contact met de natuur te zien maken. Het Groene Hart van Beijum en kinderen is een ideale combinatie.

Buiten op het complex is het nog te fris om wat te ondernemen. Je weet het nooit zeker met Koning Winter, het is nog maar begin februari en bevroren klei bewerken gaat moeilijk. Dan maar binnen leren over grond, zaden en gewassen. U ziet een schoolklas van ik meen de Honingraat les krijgen via een powerpoint-presentatie van NDE-er Lucy. Waar het precies over ging is me niet duidelijk, je gaat ook geen vragen stellen tijdens een les, even een foto maken en weer weg wezen.
Verderop in het gebouw waren twee NDE-ers (Natuur en DuurzaamheidsEducatie) de planning aan het voorbereiden. Wanneer komt welke schoolklas? Wie begeleidt ze?

De winter is een prima jaargetijde maar er is bijna geen mens te vinden die zich er op verheugt. Wel op de lente, groeien en bloeien spreekt mensen nu eenmaal meer aan dan doods en kaal.
Elke winterperiode herbergt een belofte in zich. Er komt altijd weer een voorjaar achteraan.
Op het schooltuincomplex zijn de voorbereidingen in volle gang om er i elk geval op kindergebied weer een feest van te maken.

Geen opmerkingen: