zaterdag 15 februari 2014

GROENLINKS-STAD FLIRT MET EIGENAARS ZONNEPANELEN

Het gebruik van zonnecollectoren wordt door Groen Links-Stad van harte aanbevolen. Zo zeer zelfs dat GL bewoners van Beijum die in het bezit zijn van zonne-stroomopwekkers gisteren, Valentijsdag, een Valentijnskaart heeft gestuurd. De politieke partij verklaart de liefde aan Beijumers die zonnepanelen op hun dak hebben.

Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd. Zie bovenstaande foto. De bewoners van dit huis aan de Emingaheerd hebben hun dak niet vol behangen met panelen of collectoren maar wel staan twee eenvoudig exemplaren op een dakkapel en een op een schuurtje. De blogger gaat er vanuit dat deze 'zonaanbidders' niet zijn overgeslagen.

(Ingezonden)
GroenLinks verklaart de liefde aan bezitters van zonnepanelen 

Op elk dak een zonnepaneel, dat zou GroenLinks willen voor Groningen.

 Daarom krijgen bewoners in Beijum met zonnepanelen op hun dak vandaag een valentijnskaart van GroenLinks door de bus. En voor de bewoners die nog geen zonnepanelen hebben, organiseert GroenLinks de ‘Kies de Zon’ open dagen op 8 en 9 maart. Op deze open dagen kun je bij een aantal huizen met zonnepanelen in Groningen zelf een kijkje nemen. De bewoners kunnen je dan alles vertellen over hun persoonlijke ervaringen. 

Valentijnsdag is de dag bij uitstek om de liefde te verklaren, en GroenLinks maakt er geen geheim van. Al sinds jaar en dag zet GroenLinks zich in voor schone energie. Fractievoorzitter Mattias Gijsbertsen: “Met schone energie maken we Groningen klaar voor de toekomst, op weg naar een energieneutrale stad. Bovendien heb je de investering er binnen enkele jaren uit. Zo snijdt het mes aan twee kanten.” 

De gemeente zou volgens Mattias Gijsbertsen het goede voorbeeld moeten geven: “De Euroborg is 
straks bedekt met zonnepanelen, en dat is fantastisch. Maar waarom worden de daken van 
gemeentelijke gebouwen nog amper gebruikt? Hier valt nog veel winst te behalen”. 

Geen opmerkingen: