donderdag 13 februari 2014

VUILNIS IN BEIJUM (26)

Tel uit je winst, zie foto boven. Je kunt een dergelijk apparaat dat is te zien naar de vuilnisstort brengen, maar dan ben je wel een paar tientjes kwijt.

Vanaf 2014 kunt u alleen nog maar grofvuil laten ophalen tegen betaling van (minimaal) € 46,50. Groningen.nl
Waarom het niet op straat pleuren? Het wordt toch wel opgehaald. Wordt goedkoop duurkoop?
Vrijwel alle gemeenten bezuinigen op het onderhoud en beheer van de openbare ruimte. Bosjes worden op grote schaal vervangen door gras omdat dit goedkoper is in onderhoud en zwerfvuil blijft langer liggen. Gemiddeld bezuinigden gemeenten in de afgelopen vier jaar tot een kwart op het budget voor beheer en onderhoud. Nos.nl.

(Ondergetekende is er niet zeker van dat het Playstation- ding door een particulier langs de weg is gezet. Een passant meende dat het gevaarte uit de bieb komt)

2 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Dit is de link van een bericht van de NOS van 9 februari 2014:

http://nos.nl/artikel/608521-gemeenten-viezer-en-minder-groen.html

Ook in Groningen is er sprake van wijkvervuiling en wijkverloedering. Met dank aan wethouder Jan Seton van Stadsbeheer.

Menno Fritsma zei

Het Playstation-geval komt inderdaad uit de bibliotheek. Wij hebben het gisteren gegeven aan een particulier die het opgehaald heeft. Het was bedoeld voor zijn twee zoontjes, bijna de enigen die er in de bibliotheek nog mee speelden. Hij heeft het geheel gedemonteerd meegenomen. Wij wisten natuurlijk niet dat hij dat wat hij niet kon gebruiken op deze manier zou dumpen. Daar zullen wij deze mijnheer zeker op aanspreken.

Menno Fritsma
Locatiebeheerder
Bibliotheek Beijum