dinsdag 4 februari 2014

HONDEN IN BEIJUM (33)

Geen idee wat voor hond dit is, maar hij of zij stond zo onvoorwaardelijk trouw en lief voor de ingang van de Wiershoeck, dat het prettig was om een foto te maken. 
Het baasje of bazinnetje was waarschijnlijk een boodschap aan het doen in de kruidenzaak van Saskia Nieboer of in de tegenover liggende natuurvoedingswinkel. Het draait hier om gezondheid en natuurproducten, en onwillekeurig observeerde ik de hond even: ziet ie er ook gezonder uit in vergelijking met een doorsnee collega-hond? Nee, zo zag het er niet uit. Niet beter, maar ook niet minder.
Ik meen me te herinneren dat er ook hondenkoekjes in de natuurvoedingszaak zijn te krijgen. Zal een hond die lekker vinden? Gaat z'n of haar vacht hier meer van glanzen?
De blogger heeft niet het idee dat klanten van natuurvoedingswinkels er in het algemeen gezonder uitzien in vergelijking met mensen die 'gewoon' boodschappen doen in de supermarkt. Misschien treed er wel een paradox in werking, de lichamen van gezondheidsfreaks bouwen minder weerstand op, als iemand dagelijks snakt en ongezond eet, moet er harder gewerkt worden om het gezonde evenwicht in tact te houden. Misschien maakt elke dag gezond eten het lichaam wel lui, wie zal het zeggen.

Een hond heeft geen keus op dit gebied, het is eten wat de pot schaft. Biologische lekkernij? Gewone brokken van Hoogenberg?
Het zal een hond worst zijn. Als er maar te eten en te drinken is. En een warm nest bij een lief baasje.

Honden zeuren en klagen niet, dat zijn meer menselijke trekjes. Honden zijn gauwer tevreden.

1 opmerking:

Anoniem zei

Vooral dat :" Een warm nest bij een lief baasje ".