donderdag 27 februari 2014

EEN VEILIGER BOCHT BIJ DE KORREWEGBRUG?

Bovenstaande foto van de verkeerssituatie rond de Korrewegbrug is vanmiddag tegen half twee gemaakt. Het stoplicht vanaf de Ulgersmaweg sprong op rood en de slagbomen voor de brug gingen omlaag; er kwam een schip aan en de overgang tussen het Heerdenpad en de Korreweg werd daarom opengedraaid.
Zoals altijd reden nog gauw een paar auto's over de stopstreep om zich alvast voor de slagbomen te posteren (zodat ze vanaf de Ulgersmaweg niet minutenlang hoeven te wachten tot een sliert fietsers voorbij is getrokken als de bomen weer omhoog gaan).
Dat fietsers hier ook roekeloos gedrag kunnen vertonen is op de foto zichtbaar, een dame met een of twee kinderen in de laadbak vloog in vliegende vaart de stopstreep over om net voor de fietser die van links komt, en voorrang had, langs te razen. Het ging net goed.

Achter de lantaarnpaal, rechts op de foto, is te zien dat de bocht vanaf het fietspad dat vanaf De Hunze (Wessel Gansfort) komt is aangepast. Het schijnt de verkeersveiligheid voor met name fietsers en bromfietsers op dit veelbesproken kruispunt te moeten verhogen. De wijken die hier over gaan, De Hunze en Starkenborgh, hebben daarover bij de gemeente op aangedrongen.
De gemeente heeft deze week een gevaarlijke bocht van de Korreweg naar de Ulgersmaweg aangepast. Bewoners van de Hunze en van Starkenborgh hadden last van de bocht omdat hij zo scherp was.
De stoep is een stuk kleiner gemaakt, hierdoor is de afslag minder scherp. Ook geeft dat extra ruimte om te wachten op verkeer dat op de Korreweg rijdt.
Mensen moeten nog even wennen aan de nieuwe ruimte: veel fietsers rijden nog precies waar de oude bocht vroeger liep. 
Er staat ook een video bij het bericht op OOG.
(De auto links op de foto sloot zich even later bij de andere drie wachtenden aan)

6 opmerkingen:

Frank zei

Je vergeet te vermelden dat de vrouw op de fiets met laadbak daar helemaal niet mag fietsen. Het fietspad waar je bijna op staat om de foto te maken is namelijk een verplicht fietspad, maar veel fietsers hebben daar aan maling aan.

Anoniem zei

De fietsster die van links komt, fietst niet, maar loopt naast haar fiets.

Johan Fehrmann zei

Anoniem, dat klopt, attent opgemerkt. Echter de fietser begon een fractie van een seconde na het nemen van de foto op te stappen, de bakfiets racete linksaf, rakelings voor de fietsster langs tussen de twee laatste auto's door naar de loopbrug rechts.
Lezer Frank ook bedankt voor de aanvulling, de bakfiets reed inderdaad op verboden gebied.

Anoniem zei

Niet teveel muggenziften hoor !
Die griet ," moeder " weet vast wel wat ze doet .

Willem Pauwelussen zei

Vraagje aan Johan:
Ging die dame werkelijk met die bakfiets de loopbrug op? Dat lijkt me een zware klus om het ding er tegenop te douwen, en dan de moeite om hem tegen te houden als ze er aan de andere kant weer mee naar beneden gaat. Want volgens mij zitten er geen handremmen op maar een terugtraprem.
En zie ik nu goed dat er een kind in zit?

Johan Fehrmann zei

De dame ging met de bakfiets de loopbrug op.