woensdag 19 februari 2014

SNACKBAR AMKEMAHEERD OVERVALLEN


Via lezers komen berichten door dat twee gemaskerde mannen een overval hebben gepleegd in Beijum. Als er meer bekend is volgt een update.
Update; Geen benzinepomp maar snackbar. Burgernet rept over 'Marokkaanse types.'
Een cafetaria aan de Amkemaheerd in de wijk Beijum is woensdagavond overvallen. Bij de gewapende overval is een onbekend geldbedrag buit gemaakt.
De overval vond rond 20.00 uur plaats. Twee mannen drongen de cafetaria binnen en bedreigden de aanwezige medewerkers met een vuurwapen en een mes. Ze wisten met een onbekend geldbedrag te vluchten.
Het gaat om twee jongemannen die beide licht getint zijn. Eén van de daders droeg een trainingsbroek met een blauwe streep. De andere dader droeg donkere kleding.
De politie is in de buurt op zoek naar het tweetal. Ook is Burgernet ingeschakeld. Bij aantreffen adviseert de politie met klem om niet zelf in te grijpen, maar om 112 te bellen. In de cafetaria zelf wordt onderzoek gedaan door medewerkers van de Technische Recherche. OOG.
 12m Gaat om 2 man, licht getint uiterlijk, 1 droeg trainingsbroek met blauwe streep, ander donkere kleding. Ziet u de mannen? Bel 112
Update 21.08 uur; foto's zijn om 20.55 uur gemaakt. Politie doet onderzoek en ondervraagt medewerkers die met de overvallers werden geconfronteerd. Een omstander: "Er is al een persoon klem gereden." Op weg naar huis, naar de pc, kwam ondergetekende een survaillerende politieman op een bike tegen.
Update 23.09 uur. Na telefonisch contact met de snackbar. Een medewerker vertelde dat de schrik er goed in zat en dat ze de overval aan het verwerken waren. Het bedrag dat de overvallers buit hebben gemaakt wilde hij niet bekend maken. "Zeg maar dat het de dagopbrengst is."

Update 20/2: 8.28 uur; op politienieuws staat een opsporingsbericht + signalement van de daders.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoe naïf ben je, als je een 1 !!!!euro cafetaria wilt beroven?
Of kan men dan beter praten over hoe LÁF!!!!!
Ze hadden een vuurwapen?
Daar hadden ze vast heel wat wied/hash/drugs voor kunnen kopen, lijkt me.

gr. Therèse

Willem Pauwelussen zei

Ik zou eerder zeggen: hoe diep ben je gezonken in je overtuiging dat je nooit genoeg zult krijgen en je dus maar moet jatten wat je tekort komt.

Karin.p zei

Het kan nog erger vriend van mij werkt bij Goud Goed en heeft gisteren een winkeldief betrapt die 4 paar 2e hands schoenen had gestolen.

Anoniem zei

Ja mensen, Willem en Karin, het is wat en weten jullie, het zal altijd wat blijven.

Nou Willem, mochten deze 2 jongens verslaafd zijn aan drugs,hébben ze deze overtuiging al.
Zonder dat hadden ze het niet nodig te stelen.

Eigenlijk heel zielig hè Karin?
Iemand die uit een second-hand winkel gebruikte handschoenen steelt.

Laat ze dán tenminste naar de beter gesitueerden gaan, als ze al zo nodig moeten stelen.
(Vergt waarschijnlijk wel wat meer moeite omdat men meer geld heeft voor beveiligingen e.d.).

gr. Therèse