donderdag 13 februari 2014

VIA OOST OF NOORD/WEST NAAR JULIANAPLEIN?

Het is altijd een prettig gevoel om rijdend op de Eemshavenweg richting Beijum de contouren, of zoals u wil, de skyline, van de stad te zien verschijnen.
Het is bepaald niet het meest aantrekkelijke gebouw, maar ergens halverwege Bedum en Zuidwolde lijkt het net alsof je rechtstreeks op de Tasmantoren afrijdt (zie linker foto, klik groter).

Ook altijd een prettig gevoel, te weten dat het einde van de benauwde tweebaansweg nadert. Zie foto boven, de Eemshavenweg gaat hier over in de vierbaans ring om de stad.

Er zijn automobilisten die van hieruit de stad min of meer als een hindernis zien, ze moeten er doorheen, beter gezegd er omheen, op weg naar een verderop liggende eindbestemming. Welke ring om de stad neem je als je richting Assen of Drachten wil? Op de noordelijke ringweg wordt gewerkt, en aan de westkant zijn veel verkeerslichten. Over Oost dan maar? Voorbij Beijum, Kardinge, Lewenborg, Driebond?

Het is maar de vraag of de oostelijke ringweg echt sneller gaat. Geeft het verlichte bord nou de tijd aan tot het Julianaplein, of tot je het voorbij bent? Via Noord en West naar Drachten gaat sneller dan via Oost en het Julianaplein. En misschien naar Assen ook wel, er moet aan het einde van Ring Wes teven een rotonde worden genomen, om vervolgens zonder hinder te hebben van een stoplicht de A-28 op te kunnen rijden. Automobilisten die via Oost rijden, komen soms in een kilometer lange rij wachtenden voor het Julianaplein te staan.

Geen opmerkingen: