woensdag 26 februari 2014

ACHTERLOPENDE BORDEN IN BEIJUM


De bewegwijzering rond Plein Oost, Claremaheerd en de ingang van de wijkring richting Wibenaheerd loopt drastisch achter.

Zie het bovenste bord, ik meen me te herinneren dat die ooit al eens in de serie 'maandagochtend' figureerde. Maar toen was het postkantoor er nog terwijl deze vestiging in de videotheek toch reeds een half jaar terug werd gesloten. Het is geen Winkelcentrum Oost maar Dienstencentrum Oost, er staat een onterechte verwijzing naar het postkantoor op en MJD en Stiel zijn gefuseerd.
Kan dat achterlopende bord een keer worden aangepast?

Zie ook het bord op de linker foto. Beste mensen van de gemeente, de O.b.s. Montessori bestaat ook al ruim een half jaar niet meer. Sinds het nieuwe schooljaar hebben we een school genaamd Expeditie.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Lijkt me een duidelijke taak voor de bob.
Even weg van de vergader tafel en daadwerkelijk aan de slag gaan?

gr. Therèse

Anoniem zei

Goed zo Therese !
Nait soez"n moar doun .
Er zijn al genoeg leuteraars in de wijk die zichzelf alleen maar willen profileren .
Fijn dat je geen hoofdletters voor de bob gebruikt .

Anoniem zei

Dank je anoniem,

1 Van mijn deviezen = Eer wie eer toe komt ;-)

gr. Therese

Willem Pauwelussen zei

Het valt me op dat, in zoverre de wijkraad van Beijum hier aan de orde komt, dit meestal in negatieve zin gebeurt.
Dat kan zijn omdat mensen er beroerde ervaringen mee hebben opgedaan. Dat kan ik me voorstellen want in dit soort clubs komen vaak mensen die zich de kaas niet van het brood laten eten door de gemeente, en dat is mooi, maar ook niet door hun mede-bestuursleden, en dat is minder mooi. Daar heb ik al wel de nodige (?) voorbeelden van meegemaakt.
Anderzijds is een wijkraad vaak hét aanspreekpunt van de wijk met diezelfde gemeente. Ik heb nog kort geleden het initiatief genomen om de wijkraden van Noorddijk bij elkaar te roepen om te zien of we gezamenlijk konden optreden tegen de bezuinigingen op de groenvoorziening. Daar zaten de voorzitter en de groen-man uit Beijum ook bij. Daarbij viel me op dat men hier de groenboel nauwlettend in de gaten houdt, en ook behoorlijk nuchter was wat betreft de verwachtingen die we konden hebben van de gemeente. Dus zo beroerd vond ik dat helemaal niet, integendeel.
Ik heb zelf een jaar of tien in de WOU meegedaan, en weet dat je daar flink wat vrije tijd aan kwijt bent. Vergaderen met de eigen club, vergaderen met de gemeente, en dan nog weer achter zaken aanbellen, het moet maar even gebeuren en is allemaal onbezoldigd.
Als de wijkraden in de verschillende wijken in de stad dat niet zouden doen dan zou de gemeente, zonder enige vorm van overleg, maar doen in de wijken wat ze uitkomt. Dus denk ik dat we er allemaal belang bij hebben dat die mensen zich daarvoor inzetten.
Dat daarbij niet altijd iedereen even vriendelijk wordt bejegend moet je dan maar nemen, mij zijn in de WOU ook een aantal flinke tikken uitgedeeld. En daar ben ik nog steeds boos over. Maar dat neemt niet weg dat ik tevens respect heb voor het werk wat diezelfde figuur verzet die me zo behandeld heeft. Voor mij kan dat allebei tegelijk bestaan.