vrijdag 28 februari 2014

EEN ARMZALIGE VERKIEZINGSPOSTER


Het leek in eerste instantie op een vorm van bermvervuiling, maar naderbij gekomen ontdekte ondergetekende dat het een vorm van politieke reclame was.
Een samenwerking tussen tegenstanders van NAM-boringen en de anti aardbeving beweging enerzijds en de Partij voor de Dieren? Een gelegenheidscoalitie? Zie foto's, gistermiddag gemaakt.
Dat op deze plek, bij Winkelplein West, honden worden uitgelaten is bekend. Wat een aparte manier om zieltjes (stemmen) te winnen.
Gaat de Partij voor de Dieren echt op deze milieuvervuilende manier campagne voeren?

Op Twitter valt te lezen dat iemand zich stoorde aan een soortgelijke poster: 
 5h  door Rare, domme manier van campagnevoeren voor een milieupartij

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Ga na deze blog toch echt voor de partij van de dieren .
Wat zou je anders moeten kiezen ?

Anoniem zei

Dat is de mol tegen gaswinning van PvdD

Martin zei

Niet best voor beijum dat de huizen zakken dan zakt de verkoop ook zijn niet meer te verkopen jammer van deze partij

Willem Pauwelussen zei

Voorlopig is de dierenpartij bij mijn weten de enige die zich radicaal tegen de gasboringen stelt en eist dat die per onmiddellijke ingang stoppen.
Want het is zeker zo dat in Nederland maar heel mondjesmaat aan duurzame energiewinning wordt gedaan, eenmaal gestarte initiatieven weer worden afgebroken (door de subsidie in te trekken) en er oeverloos wordt geneuzeld over horizonvervuiling door windturbines terwijl overal die lelijke hoogspanningsmasten staan en de ene na de andere hoogbouw uit de grond wordt gestampt.
We wisten al dat we met het broeikaseffect onze bestaansvoorwaarden op deze planeet ondermijnt, we laten er ook nog eens de woningen voor instorten. Je zou zeggen dat het niet gekker kan.

Anoniem zei

maw Willem, allemaal dan maar op de PvdD stemmen?

gr. Therèse

Willem Pauwelussen zei

Dat is een goed idee, Therèse. Dan kunnen we zien wat ze in praktijk (kunnen) brengen van hun idealen.
Bij mijn weten zijn in ieder geval alle linkse partijen als kleine groepje begonnen met hooggestemde idealen voor een betere wereld. Die zie je dan doorgaans verzanden in het parlementaire compromissenmoeras, helaas niet verder kijkend dan de nationale grenzen lang zijn. Ik weet dat ik nu erg generaliseer, maar ik zie een parlement zich druk maken over de vraag of het 3% meer of minder mag zijn, en uitsluitend de dierenpartij op de klimaatcrisis hameren.
Dus dan denk ik: nou, ga het maar beter doen dan.
Het was toch ook jammer dat Fortuyn werd vermoord voordat we konden zien wat hij van zijn opvattingen terecht had kunnen brengen?

Anoniem zei

Ja, dat was idd. jammer.
Was trouwens de enige x in mijn stemgerechtigd leven dat ik rechts gestemd heb.

Een andere reden om op de PvdD te gaan stemmen is misschien het hondendrollenbelastingmoetenbetalen probleem...???

gr. therèse

Willem Pauwelussen zei

Ik heb er indertijd met hen contact over gehad en ze vinden dat dierenbelasting alleen gerechtvaardigd is wanneer de opbrengst ten goede komt aan dieren. De gemeente stort het in de algemene middelen en wil er geen doelbelasting van maken want dan ontstaat er een gat in de begroting.

Anoniem zei

Oké.
Dan toch maar weer op mijn ouwe bekende partij stemmen.
Blijf het oneerlijk vinden dat de belasting niet gebruikt wordt waarvoor het oorspronkelijk gedacht is!

gr. therèse