maandag 10 februari 2014

MAANDAGOCHTEND (188)

Grieperigheid en verkoudheid gaan rond in stad en dus ook in Beijum. Zo ook bij ondergetekende. Maar een wandelingetje moet  al hoestend kunnen.

Op bovenstaande foto is te zien dat een bewoner van de Holmsterheerd met alle liefde wil voorkomen dat vogels een verkoudheid op gaan lopen. De blogger telde om en nabij de twintig verwarmde plekjes waar straks (april, mei) gebroed kan worden. Geen centrale verwarming, hittepits, sjaals of dikke jassen voor de vogeltjes, maar wel degelijke houten nestkastjes.

Wie het eerst komt die het eerst maalt, geen wachtlijst of intekenlijst, een vogel die als eerste een gaatje vind is spekkoper. In Vogeltjesland heerst de eenvoud. Ze doen in het gevederde land niet aan politiek, niet aan geld en ook niet aan schijnheiligheid.

Hoe anders gaat het in Mensenland. Zie de linker afbeelding van een reclamehuisje midden in de Froukemaheerd. De een of andere stoffenwinkel belooft 80% korting op gordijnen en andere stoffen, zie helemaal links. Lekker warm, hoest, kuch. Daarnaast is te zien dat een astma-handelaar mannen en vrouwen zoekt. Komt erbij, 2100 euro vergoeding voor als je mee gaat doen. Hatsjie! Mannen en vrouwen?Zeg dan dat gewoon dat je mensen zoekt.

De Stadspartij Groningen is er vroeg bij als het gaat om reclame maken en stemmen winnen. De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan....

Zie rechts. Wat een aparte informatie staat er op de billboard. De partij is er voor alle Stadjers! Het staat er echt, zie maar, klik groter. Wat hartverwarmend nou weer. Daar hebben Pvda, CDA, D'66, Christen Unie, Groen Links, SP en VVD niet van terug. Die kunnen daar een puntje aan zuigen. Moeten genoemde partijen er ook maar voor alle Stadjers zijn in plaats van enkel voor geselecteerde Stadjers. De Stadspartij is verder helder, ze zijn tegen het Forum, voor een studentencampus, ze willen minder bureaucratie, minder lasten en een verbod op reclame voor politieke partijen in het straatbeeld van de hele Stad.

Het laatste programmapunt is door de blogger zelf bedacht. Kom op, politieke partijen in van de hele Stad, stuur jullie reclameposters liever op naar sites als Beijumnieuws in plaats van jullie flauwekul in de stadse straten op te hangen. U kunt het verschil maken!

Het waait en het bed lonkt. Rochelend en hoestend kruipt de blogger nog even in bed.

Hij wenst heel Beijum een prettige week toe. Wat? De beste wensen voor de komende week voor alle Stadjers!

1 opmerking:

Willem Pauwelussen zei

Je vergeet de Dierenpartij. De partij voor ALLE dieren. Maar toch ook de enige partij die indertijd in de 2e kamer het belang van de klimaatcrisis naar voren bracht terwijl de rest alleen maar kon neuzelen over de vraag of het financieringstekort 3% of meer mocht zijn. Alsof je bij de slager staat: mag het een onsje meer zijn mevrouw?