woensdag 29 april 2009

BIBLIOTHEEKMEDEWERKERS UIT 1983

Beijum is nog steeds een relatief jonge wijk binnen de stad Groningen maar langzamerhand ontstaat er toch een geschiedenis. Beijumers vinden het leuk om historisch materiaal uit hun eigen wijk te bekijken, de Beijumrijders uit 1982 zijn bijvoorbeeld bij de lezers/kijkers goed gevallen. Boukje Meulenkamp uit Beijum stuurde nog een paar "antieke" foto's op van een wijk in aanbouw. Deze foto's worden de komende week op Beijumnieuws geplaatst Boukje is al zo lang de bibliotheek in Beijum bestaat(1983) medewerker. Ze heeft menig collega zien komen en gaan.

Op de foto ziet u haar met haar collega's van het allereerste uur, gefotografeerd kort na de opening. De bieb is 2 jaar geleden kleiner geworden i.v.m. meerdere "bewoners" binnen de huidige Wegwijzer, er lopen nu minder medewerkers rond.
In '83 waren ze met z'n vijven, u ziet boven van links naar rechts Ingrid Welmer, Aly Battjes en een toen 17 jarige Boukje Meulenkamp. Beneden zitten Nico ten Brink(links) en Johan Fockens.

De komende dagen plaats ik hier door Boukje gevonden oude foto's. Het geeft een aardig beeld van Beijum in wording. De bibliotheek werd gebouwd en Plein Oost bestond in feite nog niet. De foto's geven een impressie van een indrukwekkende overgang van weilandgebied naar de groenste stadswijk Beijum. Meer historische foto's of filmmateriaal?
Beijumnieuws@online.nl
Naschrift: Boukje was toch wat ouder dan 17 jaar toen ze in Beijum begon. Aanvulling van haar:
Ik ben als 17 jarige begonnen aan de Vismarkt. Heb verschillende werkzaamheden gedaan, heb zelfs nog op een boekenbus gewerkt, door de klei op weg naar Beijum in 1980. De bus stond toen aan de Sibrandaheerd vlakbij Winkelcentrum West. Alleen de loods van Meins supermarkt stond er. In die periode deed ik ook samen met Aly Battjes de voorbereiding voor de nieuwbouw van de bibliotheek in Beijum. Beijum was de eerste geautomatiseerde bibliotheek van het Noorden.

Geen opmerkingen: