vrijdag 10 april 2009

TRAM MOET NAAR BEIJUM! (www.beijum.nl)

Niet alleen op Beijumnieuws wordt stelling genomen tegen de arrogante houding van de wijkclub en het onvermogen om met de wijk te communiceren. De club die pretendeert er voor de hele wijk te zijn heeft zich de woede van menig Beijumer op de hals gehaald om, zonder dat er een peiling is geweest, te roepen dat de wijk tegen de komst van de tram is. En voor behoud van buslijn 6 zou zijn. Natuurlijk zullen veel Beijumers het met deze stellingname eens zijn. Maar er werd niks aan wijkgenoten gevraagd, in plaats daarvan werd over de rug van Beijum de eigen agenda richting gemeentehuis en Dagblad van het Noorden gestuurd. Beijum zou van de tram balen en de bus zou moeten blijven. Wie zegt dat? Een splintergroepering in de wijk. Lees ook het bericht hierover op http://www.beijum.nl/
"TRAM MOET NAAR BEIJUM!"
Tramverhaal BOB houdt gemoederen flink bezig
Wijkraad de BOB heeft in het Dagblad van het Noorden kritiek geventileerd op de mogelijke komst van een tram naar Kardinge. Dat is verschillende wijkbewoners in het verkeerde keelgat geschoten, vooral omdat er wordt gesuggereerd dat het om de mening van heel Beijum gaat. En dat is geenszins het geval, zo blijkt uit de talrijke reacties op het artikel in het Dagblad. De BOB vertegenwoordigt slechts een handjevol Beijumers en is regelmatig het centrum van conflict in Beijum, maar wordt door de gemeente Groningen als dé vertegenwoordiging van de wijk gezien. De gemeente is al jaren op de hoogte van de flinke oppositie die er bestaat tegen de BOB, maar vindt het niet in haar belang hier iets mee te doen. In de reacties op 'de tram' speelt dit opnieuw een belangrijke rol.
Uit de reacties blijkt dat de Beijumers in het algemeen kritisch-positief staan tegenover de komst van de tram. Het liefst zien ze die helemaal doorgetrokken naar Beijum zelf. Een reactie: "Pas als die tram in Beijum komt, laat ik de auto staan als ik naar de binnenstad ga. De bus vind ik geen interessant alternatief. De tram naar Halte Beijum, daar ga ik voor!"
Reageren?
info@beijum.nl

3 opmerkingen:

Jan Drolinga zei

De tram lijkt me geweldig!

Karel Vermeer zei

Kunnen Beijumnieuws en Beijum.nl niet samen een frisse en betrouwbare nieuwe bewonersorganisatie oprichten? Mijn lidmaatschap hebben ze!

Anoniem zei

beijumnieuws blijf maar lekker nieuws schrijven en bedrijf onafhankelijke journalistiek.....waar vind je dat nog?
Ik bedoel een tegengeluid voor allerlei clubjes kan geen kwaad.
Ik begrijp het nl. ook niet dat die clubs net als ouderraden en medezeggenschapsraden van scholen nooit iets vragen aan anderen.