woensdag 1 april 2009

INTUSSEN OP EN BIJ PLEIN OOST


Eerst even dit, het onderstaande bericht over de fietsenboefjes: de ironie moge duidelijk zijn. Donderpreken en morele verontwaardiging laat ik graag bij lezers die dit boevengedrag verfoeien. Ik ben het met ze eens dat het not done is, maar fietsendiefstallen voorkom je er niet mee. Verder is het te mooi weer om te zeuren. Op deze eerste woensdagmiddag met mooi lenteweer zitten mensen weer in de tuin en vind je de schoolvrije kinderen weer op straat en op de speelveldjes.Vanmiddag was het ook aangenaam vertoeven op Plein Oost. Het hield qua drukte niet over maar het zat toch lekker in de lentezon. Kinderen speelden in en op de trein en op het klimtoestel, Aldi-klanten deden tevreden hun boodschappen(er was korte tijd een pinstoring). Voor de Wegwijzer hing, zoals zovaak, een ontspannen informele wandelgangenstemming. De vertrekkende en komende Stiel-medewerkers Anja Bos en Francis Nijdam(vanaf 1 maart in dienst), Menno Fritsma van de bieb en Theo Smit van Overal in Beijum (je ziet hem echt overal in de wijk) liepen o.a. uit en in het pand, evenals een enkele MJD-medewerker. In Pand49 aangekomen hoorde ik van een interessante bomenplan voor Plein Oost, waarover later meer. Pand49 zou Pand49 niet zijn als daar niet iets kunstzinnigs gebeurde. Deze mooie "poster" die net klaar was schoot ik er, een oproep aan aspirant vrijwilligers om zich te melden. Klik de foto groter. Zin om iets op vrijwillige basis te doen voor Pand49? Loop eens naar binnen!

2 opmerkingen:

karin zei

Ik ving ook een aantal dingen op afgelopen week, de ondernemers balen van de brommers en scooters die wild over het plein crossen en willen een fietspad zodat als men zich er niet aan houdt de sterke arm op kan treden.
Er was ook een politiek figuur bij een klein manneke met lang grijs haar ;-)
Ben benieuwd wat er staat te gebeuren

Alie zei

Hoi Johan,
Nu je het toch over het plein hebt, even terugkomende op iets wat een aantal dagen geleden heel kort voorbij kwam namelijk: de koninginnemarkt op plein oost. Weet jij misschien een manier om dit voor elkaar te krijgen? Het lijkt mij namelijk een goede manier om het plein te promoten. Er zitten wel voordelen aan namelijk: je krijgt geen natte voeten. Op het grote grasveld is het vaak drassig en blubberig op 30 april. Daar heb je op het plein zeker geen last van.
Maar al zoekende naar informatie las ik dat de markt bij ons niet georganiseerd wordt, maar spontaan ontstaat. Tja, dan kun je het ook niet zomaar regelen. Maar misschien heb jij een idee?
Ik lees het wel.
Groeten van Alie