donderdag 30 april 2009

TOPDRUKTE VRIJMARKT BEIJUM

De gebeurtenissen in Apeldoorn ten spijt, het was vandaag topdrukte en beregezellig op de vrijmarkt in Beijum. Mati Gelatti reed weer met ijsjes rond, het zonnetje scheen en de muzikanten zongen een toepasselijk lied van Lou Reed: Perfect day. (duid op Koninginnedag in Beijum) Omstreeks 14 uur sijpelde het nieuws uit Apeldoorn langzamerhand het feestgewoel binnen, maar het mocht de pret in Beijum niet drukken. De drukte verbaasde me enigszins, er zijn veel mensen uit Beijum weg i.v.m. de meivakantie. Voor een prikkie kon je leuke en mooie dingen op de kop tikken vandaag. Het was feest en het ruwe wereldnieuws uit Apeldoorn kon dat niet verstoren, zie de video.

1 opmerking:

Alie zei

Het was een aparte dag gisteren. Voor het eerst sinds we in Beijum wonen, hebben we ook echt wat gehad aan de vrijmarkt. Onze jongste liep vorig jaar nog aan een tuigje mee...je moet wat. Dit jaar ging het beter en was het dus veel leuker. De kids hebben pony gereden, een broodje gebakken bij de scouting, we hebben lekker gesnuffelt tussen de spulletjes (en een paar dingetjes gekocht), kletsen met bekenden (waren er nogal wat dit jaar), ballonnen gehaald en toen opgetogen weer naar huis. We wilden even kijken naar de koningin, we vielen midden in beelden van ambulancepersoneel in actie en alles, heel verwarrend. Eerst dachten we dat het om een oefening ging waar de koninklijke familie bij stond te kijken, maar helaas was het maar al te echt. Vol ongeloof hebben we het bekeken. En toen vanwege de kinderen de tv weer uitgedaan. Te erg voor woorden. De rest van de middag verliep vol tegenstrijdige emoties. Mn schoonvader is op koninginnedag overleden, alweer 4 jaar geleden dit jaar. Mn neefje is jarig, is dit jaar 5 geworden. Eergisteren (dus 29 april) is mn vader geridderd, wat een heel leuke feestelijke dag was. En voor ons zelf persoonlijk kwam er nog een mooi bericht binnen. Toch bleef het vage onrustige, terneergeslagen gevoel overheersen.
Ook vannacht zag ik steeds de beelden weer voor me.
De dader is inmiddels ook al overleden, dus de families van de andere overledenen zullen nooit een 'waarom' te horen krijgen. Dit gebeuren valt voor mij onder de noemer zinloos geweld en het heeft me diep geraakt. Hier past slechts stilte.