vrijdag 3 april 2009

AKTIVITEITEN HEERDSTEE EN BEIJUMKORF

Kinderen van groep 7 en 8 van basisschool de Heerdstee hoefden gisteren geen broodje mee te nemen voor tussen de middag. In samenwerking met Albert Heijn en Ikeethetbeter werd er lekker én gezond gegeten. De kinderen lieten het zich goed smaken, er was enthousiasme alom. Volgende, 9 april, week gaan alle klassen samen (paas)ontbijten.
Op een andere school in Beijum wordt morgen een rommelmarkt gehouden: Op zaterdag 4 april is er in de o.b.s. de Beijumkorf, locatie de Honingraat, aan de Jaltadaheerd weer de jaarlijkse rommelmarkt en fancyfair, met o.a. een kledingmarkt, speelgoedmarkt en het rad van avontuur met fantastische prijzen. Van 10 uur tot 2 uur staan de deuren van de school open. De school is omgetoverd tot een gezellig spelletjescircuit voor de kinderen waar leuke prijzen mee te winnen zijn. In het restaurant is er een lekker bakje koffie, hamburger, frikandel of gehaktbal te koop. En voor de kinderen natuurlijk popcorn, suikerspin en ijs! Iedereen is welkom! We hopen op een overweldigende belangstelling. http://www.buurtlink.nl/Van de site van Ikeethetbeter:
WAAROM IS GEZOND ETEN BELANGRIJK?
Je bent nu in de groei. Je lichaam is nog lang niet klaar. Goed en gezond eten is daarom erg belangrijk. Want alleen dan krijg je voldoende "voedingsstoffen" naar binnen. Voedingsstoffen zijn stoffen, die in eten en drinken zitten en die je nodig hebt om gezond te blijven. Die voedingsstoffen heb je nodig om te groeien, maar ook om sterk en fit te blijven en ziekte te bestrijden.Gezond eten: daar heb je een leven lang plezier van. Je hebt niet alleen goede voeding, maar zeker ook voldoende vloeistof nodig. Zeker als je veel beweegt en aan sport doet. Water bijvoorbeeld, dat is prima. Liever niet te veel frisdrank of zoete limonade, want daar zit vaak te veel suiker in.Dus als je eet en drinkt, moet je wel opletten wat je in je mond stopt.
Wat denk je? Stel dat je aanspoelt op een onbewoond rotseiland.Kun je dan langer overleven zonder water of zonder eten? Zonder water. Zonder eten.
http://www.ikeethetbeter.nl/home.php

Geen opmerkingen: