zondag 12 april 2009

DE EERSTE ZWEMMERS BIJ HET ZILVERMEERNog geen drie maanden geleden werden hier de ijzers ondergebonden. Het Zilvermeer was het decor van ijspret en nostalgische beelden. Gisteren zag ik de eerste zwemmers van dit jaar, kort na hun zwempartij schoot ik deze foto. Zonnebaden en zwempret buiten. Nog geen half april.

De vraag of hier het hele seizoen gezwommen kan worden wordt de komende maanden beantwoord. Niet alleen mensen vinden de plas een lekker plekje om te vertoeven, ook de blauwalg was er de laatse zomers niet weg te slaan. Kan het hier niet een keer grondig worden aangepakt? Al jaren is er gezeur over onveiligheid, rommel en over een "voorzieningenpaviljoen" (zou het aan de naam liggen?) dat er ongezellig en koud bij ligt. Wordt het toch weer de Papiermolen de komende zomer?

2 opmerkingen:

Alie zei

ik las laatst in de krant (beijumnieuws of regiokrant zal dat geweest zijn) van een Fins echtpaar hier uit de buurt, die elke dag in het Zilvermeer dook. Zij baalden geweldig toen er ijs lag, konden ze niet zwemmen....dat zijn pas bikkels!!

Anoniem zei

Het is wel leuk bij het zilvermeer ,alleen de overlast van loslopende honden en hun uitwerpselen moeten worden aangepakt.
Er staan wel borden verboden voor honden ,maar daar trekken hun baasjes zich niets van aan .
Wanneer word daar eens wat aangedaan.