maandag 27 april 2009

MEIVAKANTIE

Je hebt het niet voor het zeggen, was het afgelopen week prachtig en zonnig voorjaarsweer, nu aan het begin van de mei(?)vakantie is het wisselvallig. Elk nadeel heeft zijn voordeel want het is wél weer groeizaam weer. Vroeger(hoor hem weer) leek een week vakantie eindeloos te duren. Je kon er oneindig in wegzakken. Regenachtige dagen waren ook welkom, met boeken over Dik Trom, Pietje Bel of over de Kameleon beleefde je eindeloze avonturen. Wat een feest was het, tijdloze sferen, de grenslijn tussen fantasie en realiteit was nog amper aanwezig.


Oudere lezers herinneren zich deze tijd ongetwijfeld. Boeken van Pim Pandoer of de Scheepsjongens van de Bontekoe, Okke Tannema etc. Twee tv-netten. Kinderprogramma's als Paulus de Boskabouters, Barend de Beer en Vrouwtje Bezemsteel. Het leven was overzichtelijk en dit medium, waar u nou op leest, bestond alleen maar in sf-verhalen. Beijum is een beetje leeggelopen in deze vakantieweek, het is rustig in de heerden en op de wegen. Dit jongetje, Erwin, heeft in de vakantie iets leuks om mee te spelen, een eigen gemaakt roeibootje. Fantasie en werkelijkheid lopen weer door elkaar heen bij het aanschouwen van de foto's. Komt de Kameleon tot leven? Als kind ben je je nooit bewust van je geluk en je gezondheid, dat bedenk je altijd later, opvolwassen leeftijd. Maar wat een prachtige tijd zo. Kind zijn en een roeibootje hebben. Het gebeurd allemaal in Beijum.

2 opmerkingen:

Alie zei

Geweldig!! Wat een heerlijke tijd moet dat jochie hebben. Ik ben ook opgegroeid aan het water, en lag er in voordat ik uberhaupt een diploma had (tot grote schrik van mn ouders). In ons dorp was een oud vrouwtje die een roeibootje had, die je ten alle tijde mocht lenen (soms eerst uithozen), dus ik heb ook zulke tijden gekend, ik vond het fantastisch!!

Karin zei

Het water trek ieder kind, ook ik vondt het heerlijk.
Schreef al eerder toen ik net hier in Beijum kwam wonen dreef ik op een peipschuimen vlot hier door de wending hahahaha