donderdag 2 april 2009

GRUNNINGER SPROAK WINT THEATERFESTIVAL

In theaterwerkplaats de Prins van Groningen vond afgelopen weekend de eerste editie plaats van het Amateurtheater Festival. Drie dagen lang waren er negen verschillende voorstellingen te zien uit de stad, de Ommelanden en van daarbuiten. Tot verrassing van regisseur Herman Hofstra uit Beijum ging "zijn" Grunninger Sproak er met de eerste prijs vandoor. Op de website van de amateurvereniging staat: http://www.degrunnegersproak.nl/main.php?id=1&lang=nl


De Grunneger Sproak is een vereniging die zich al sinds 1919 inzet voor de bevordering en de instandhouding van de Groninger taal en cultuur. Vanaf de oprichting is toneel één van de belangrijkste activiteiten geweest en in de loop der jaren is de Grunneger Sproak uitgegroeid tot een van de toonaangevende verenigingen op dit gebied in de provincie. De vereniging heeft een eigen theatergebouw aan de A-kerkstraat in Groningen waar ook alle activiteiten van de vereniging plaats vinden.

Nu had ik voor de lezers hier best even kunnen opschrijven hoe Herman Hofstra de toekenning van de prijs heeft ervaren en hem wat meer dingen kunnen vragen en opschrijven.Maar waarom geen interview in het Grunnings? Per slot van rekening beheersen we beiden de Grunninger sproak goed. Luister naar een Grunninger interview over de toekenning van een prijs voor het theaterstuk Traauw(d). Spelers waren, zie foto, Henk Bijmolt en Rennie van der Meer.

Geen opmerkingen: