donderdag 2 april 2009

BEIJUMER SCHOOLKINDEREN NAAR TEDDYBEAR HOSPITAL

Vanochtend werden deze foto's en tekst opgestuurd. Kinderen van de Dom Helder Camaraschool uit Beijum bezochten het Teddybear Hospital in het UMCG.

Dinsdag middag zijn de kinderen van de Dom Helder Camaranschool naar De Teddy Beer Hospital geweest in het UMCG.Hier kon de kinderen van groep 1 kennis maken met dokters in opleiding Deze dokters gingen samen met de kinderen hun teddybeer onderzoeken. En zo nodig een foto maken en een kleine operatie uitvoeren en een gipspootaanleggen. Al met al een leuke middag en alle teddyberen zijn allemaal weer gezond verklaard. (foto's en tekst van Jack van Duinen)

Voor meer info over het hospital zie hieronder.

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/indexwm.asp?actie=totaalbericht&pid=80573
Het ziekenhuis wordt vaak maar eng gevonden. Kinderen kunnen in het UMCG daarom een kijkje nemen in het ziekenhuis en een behandeling uit laten voeren op hun teddybeer.Het Teddy Bear Hospital is een rollenspel, waarbij ongeveer 400 kleuters van twaalf basisscholen hun eigen teddy beer of andere knuffel meenemen naar een nagebootst ziekenhuis. Studenten Geneeskunde van het UMCG spelen de rol van dokter en de knuffels die van patiƫnt.De kinderen begeleiden hun knuffel tijdens het bezoek aan de dokter en hoeven dus zelf geen onderzoek of behandeling te ondergaan. Wel worden ze door de dokters gevraagd te assisteren bij het onderzoek, de behandeling of zelfs een operatie. Naast het doel om de eventuele angsten bij de kinderen weg te nemen, hebben de studenten Geneeskunde die het Teddy Bear Hospital organiseren zelf ook belang bij dit project. Zo kunnen de ruim 100 knuffeldokters onder andere hun communicatieve vaardigheden met kinderen trainen.Het Teddy Bear Hospital wordt georganiseerd door de International Federation of Medical Students Associations (IFMSA), een internationale organisatie van studenten Geneeskunde.


Geen opmerkingen: