maandag 6 april 2009

DE LENTEKRIEBELS ZIJN LOSVan de gemeentelijke site, zie link onderaan:
Doe mee!
Nieuwe acties aanmelden kan niet meer, bij een bestaande actie aansluiten wel!
6 - 29 april 2009

Kijk hier welke 111 (!) LenteKriebelgroepen er mee doen:
Deelnemers 2009. LenteKriebels is begonnen. Volgens de berichtgeving op RTV Noord op 6 april zijn de 'Lentekriebelaars niet te houden'.Stadsdeelbeheerders, wijk-opzichters, opbouwwerkers en natuurlijk de aangemelde groepen zijn nu druk met de voorjaarsschoonmaakacties.
Groep De Zwerm van basisschool de Beijumkorf kon niet wachten en is afgelopen week al aan de slag gegaan.
Wat is LenteKriebels?In de lente, als de dagen lengen, het gras gaat groeien en de kleren dunner en korter worden, dan begint het te kriebelen.In elk geval bij een heleboel actieve stadjers die hun omgeving willen schoonmaken. Samen gaan zij aan de slag in voortuinen, op pleinen, langs sportvelden. Dit noemen we dus de LenteKriebels: de gezellige voorjaarsactie in alle wijken in Groningen, voor een schone, hele en veilige leefomgeving.
De gemeente zorgt voor bezems, zakken en grijpers en -afhankelijk van de inzet- een tegenprestatie. Om de nuttige dag nog gezelliger te maken, ontvangen de LenteKriebels-actiegroepen een pretpakket.Via het menu links kunt u meer te weten komen over de tegenprestaties, over wie de LenteKriebelaars zijn (wie maken schoon en wie organiseren en ondersteunen dat) en voorgaande jaren waren. Ook vindt u daar het nieuwste nieuws.

Geen opmerkingen: