donderdag 23 april 2009

NOG 1 DAG...MORGEN OPENING BOERDERIJ(UM)


Nog 1 nacht slapen en dan is het eindelijk zover. Het wachten heeft zo langzamerhand ook lang genoeg geduurd, Beijum(e.o.) wil zo langzamerhand weer naar de kinderboerderij, net als vele jaren geleden.
Vanochtend waren mensen bezig om buiten plantjes in de grond te poten en tafels en stoelen werden in elkaar gezet.Buiten staat het terrasje van de theeschenkerij al op de dorstige bezoekers te wachten en ook binnen staan al tafels en stoelen, die zullen tijdens slecht buitenweer wat meer bemand worden. De ijsjes liggen al in de vriezer en het verkooploket was vanochtend al open. Morgen wordt het geheel met veel tamtam geopend, trotse en ijdele gezichten zullen in en rond de Boerderij(um) rondlopen. Zo'n feestelijke opening moet even, het is toch een mijlpaal in de nog jonge Beijumer geschiedenis. Maar het prettigste moet daarna nog komen: gewoon op een doodnormale mooie lentedag in mei of juni lekker naar de Kinderboerderij gaan, naar het Bezoekerscentrum en een lekker kopje thee drinken op het terras. Zonder drukte en zonder poeha. Bij een prettig lopende Boerderij(um) hoort geen verdere opgeblazenheid en gewichtigdoenerij. Het simpele, het doodeenvoudige, dat is waar de meeste hunkerende Beijumers de prettigste herinneringen aan bewaren. Eigenlijk is aanstaande maandag de eigenlijke en doodgewone opening.

1 opmerking:

karin zei

Jaaaaaaaaaaa
Nou we zijn erbij hoor, Saar is vroeg vrij morgen dus kunnen we naar de opening van het geheimzinnige kunstwerk "spelende meisjes" ben benieuwd hoe het is geworden.