dinsdag 7 april 2009

IJSMAATJES GAAN OP KONINGINNEDAG WEER LOS

Twee jaar geleden, in het voorjaar van 2007, verscheen een allerleukst filmpje over twee ijsmaatjes uit Beijum op de site van het Dagblad van het Noorden(http://www.dvhn.nl/). Erik Lemstra(hier links op de foto) en Garmt Wiersma verrijkten Beijum destijds met een mooi en kleurrijk ijskarretje: Mati Gelattie. Als u het filmpje nog eens weer wil zien activeer dan deze link:
De herfst en winterperiode hebben ze vakantie, althans ze verkopen dan geen ijs. Zijn ze nog op vakantie geweest? Garmt:"ik heb vakantie gehad maar ben niet weg geweest, ik was lekker vrij in eigen omgeving." Erik:" Ik ben een maand in India geweest en dat beviel me uitstekend, even helemaal eruit." Hebben ze zin om weer een jaar door de Beijumer heerden te trekken met hun ijskarren?(er zijn zoals wellicht bekend nu 2 Mati's) In koor:" Ja daar hebben we veel zin in, we zijn het nog lang niet zat." Het is een beetje vreemd om ze zo in burger tegen te komen, meestal zie je ze samen in hun witte ijsuniformen. O ja, één vraag nog, jullie zijn toch in het Klokhuis geweest? "Ja, dat klopt, we zijn in het najaar met de wagen op tv geweest, dit programma wordt komende zomer herhaald." Wanneer gaan jullie weer de straat op:"We beginnen op Koninginnedag weer ijs te verkopen. De wagens zijn nu nog in onderhoud maar als het goed is staan ze omstreeks de 25e april weer in Beijum."
Nb, zo gauw als ik weet welke uitzendinggemist- link u naar het bewuste programma van het Klokhuis brengt plaats ik dit hier.

Geen opmerkingen: