zondag 19 april 2009

HUISHOUDELIJKE MEDEDELINGEN

Het aantal mensen wat zich hier links in de poll over de tram heeft uitgesproken is boven de 100 geraakt. De tussenuitslag verbaast me, om de doodeenvoudige reden dat tegenstemmers en protesteerders meestal actiever zijn in vergelijking met voorstanders van iets. Is hier een lobby van voorstanders aan de gang? Er was al een reactie van iemand die het toch niet zo goed kan verdragen dat de stemming in het voordeel van de voorstanders van de komst van de tram uitviel. De enquete zou niet deugen. Beperk het anders tot de bovenste 2 mogelijkheden: ik ben voor of ik ben tegen. Heel eigenaardig dat er voor de hele wijk moest worden bepaald dat de tram een duur gedrocht is en dat buslijn 6 heilig is. Beijumers zijn niet dom en ze weten heel goed hun eigen mening te bepalen. Typerend ook dat Beijum.nl van Jaap van Leeuwen op zijn site schreef dat Beijumers positief kritisch t.o.v. de tram staan. Dit zuigt hij vast niet uit zijn duim.

De fotoserie "gestolen momenten" van Atsje Straatsma is nog steeds in de maak, er wordt aan gewerkt

Er zijn mensen die vragen hoe het met de studie is. Dit gaat goed, verder heb ik een aangename stage gelopen op de redactie van de Gezinsbode. Erg leerzaam.

Komende dagen nog een Beijumrijder/loper uit 1982. Hoe zag Beijum er 27 jaar geleden uit? Ook een nieuw videoverslag over de voortgang van de 1e Montessorischool komt er aan.
Tramreacties svp zoveel mogelijk onder een eerder tramartikel plaatsen. Stekelige persoonlijke reacties, hetzij in mijn voordeel of in mijn nadeel, worden hier verwijderd. Vooral als ze anoniem zijn.Alle polemische/dualistische reacties blijven nog even staan maar worden binnenkort verwijderd.

4 opmerkingen:

Karin zei

Ik heb ook een paar Bijummers geattendeerd op de stmming, nadat ik zag dat er toch wel erg fors door een bepaalde groep op nee werd gestemd.

Zelf ben ik voor en helemaal als de tram ook naar beijum doorgaat.
Hij hoeft voor mij niet heel de wijk door.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Frans Weening zei

Ik geniet dagelijks van deze weblog en lach me een kriek om de criticasters die de beheerder van deze weblog hun eigen gelijk op willen dringen. Ga lekker door en vermaak Beijum met gratis nieuws uit de eigen wijk. En laat de zeurpieten maar zeuren.Typisch Nederlands, lekker commentaar op iets wat gratis voorgeschoteld wordt. Zap lekker door zou ik zeggen.

Nynke Venema zei

Ik sta er helemaal achter als Johan fehrman de BOB bekritiseerd. Wat stelt dat nou voor? Al jaren hoor ik negatieve verhalen over de BOB in de wijk, goed dat iemand dan eens zijn nek urft uit te steken en dat durft te verwoorden.