donderdag 2 april 2009

EDDY WULLINK EXPOSEERT IN PAND49


Pand 49 dendert maar voort, het "kunstpand" is eigenlijk al niet meer uit Beijum, laat staan van Plein Oost, weg te denken. Vanaf 20 april is er al weer een expositie te bewonderen . Dit keer is Eddy Wullink de gelukkige die zijn creaties in het pand mag publiceren. Maar wie is Eddy Wullink eigenlijk?
Ik ben werkzaam geweest in de geestelijke gezondheidszorg en de ouderen welzijnszorg in verschillende functies bij diverse instanties. Midden jaren negentig begon ik daadwerkelijk de beeldende kunst te ontdekken, een aantal jaren ben ik volledig hiermee bezig geweest. Van 2002 tot 2005 combineerde ik het zelf maken van beeldende kunst met werk als medewerker kunst in de Centrale Openbare Bibliotheek te Groningen. Ik ben auto-didact maar volgde wel lessen op het kunstencentrum te Groningen op drie-dimensionaal gebied. Ik exposeer regelmatig, vooral in openbare gebouwen.Mijn werkzaamheden op het gebied van de kunst zijn nogal divers: van drie-dimensionaal tot het platte vlak en van groot tot klein. Ik werk met zeer verschillende materialen en technieken, zowel solo als in groepsprojecten, op locatie en in het atelier. Soms werk ik mee aan (amateur)-theaterprojecten met het accent op decor en productie.Ik maak gebruik van verschillende ondergronden (karton, hout en doek) om op te schilderen en verschillende verfsoorten (acryl, ecoline, pastel, gouache, spuit en gewone lakken, en soms olieverf).Ik heb ook een periode met zogenaamd waardeloos materiaal gewerkt vooral voor collages Ik ben vooral bezig met series schilderijen, collages en objecten met personen of figuraties als onderwerp. Ik ben geïnteresseerd in hoe personen zich manifesteren ten opzichte van elkaar, hoe ze zichzelf zien, of ze dichtbij komen of afstand houden, of ze primair of secundair zijn ingesteld. Ik werk vooral met primaire kleuren en probeer de figuratieve vormen primitief te houden.Mijn werk zou je primitief en naïef kunnen noemen en het valt wel te vergelijken met het werk van kinderen. Ook in mijn abstracte werk zijn dezelfde uitgangspunten te vinden. In een serie abstracte verlaten landschappen op paneel zijn geen personen te vinden, de elementen van het landschap laten geen mensen toe. Momenteel 2008 / 2009 werk ik aan een serie schilderijen op doek met als thema obstakels.
Tegenwoordig ben ik werkzaam als ondersteunend begeleider van jongeren met gedragsproblemen cq. psychiatrische problemen, zoals adhd, pdd-nos, depressie, borderline etc.

Geen opmerkingen: