zondag 26 april 2009

HET VERJAARDAGSFEESTJE


De Kijker op de Wijk, zie hiervoor, gaf aan blij te zijn met de vele kleuren(mensen) en het groen(natuur) in de wijk. Je kunt er ook niet omheen, Beijum wordt met de dag groener. 

En alleen wit op straat, nee dat zit er al lang niet meer in. En waarom ook wel, bekijk de foto van dit verjaardagsfeestje aan de rand van Beijum. Zwart, licht getint, helblond, alles gewoon vanzelfsprekend bij elkaar. En ook nog eens een bruine hond erbij. Racistische kinderen in deze leeftijdsklasse bestaan nog niet. Ze zijn nog ├ęcht onbedorven en onschuldig. De problemen in oude stadswijken zijn bekent en worden vaak breed uitgemeten in de media. Maar Beijum is een jonge stadswijk. En hier gaat het samenwonen met elkaar( ongeveer 130 nationaliteiten) bij mijn weten goed. Hoe kan dat toch? Wat weer een ingewikkelde volwassen vraag. Laten we zijn zoals de kinderen op de foto.

1 opmerking:

Alie zei

Was dat het feestje van je zoon of was je zoon aanwezig op een (multicultureel) feestje van iemand anders? Hoe dan ook, de jarige gefeliciteerd. En ja, afhankelijk van de school waarop je zit, heb je heel gemengde klassen. Dan ontkom je als kind ook niet aan 'gekleurde' vrienden. Die kids maken zich er niet druk om en hebben gewoon een leuke tijd. Kon dat onder volwassenen ook maar zo zijn.