vrijdag 29 augustus 2014

BEIJUMSKAP (184)

Ik heb al vaker Beijumskaps besteed aan de basketbalveldjes rondom Beijum. Beijumskap 4 ging ook over dit basketbalveldje, ik fietste er laatst weer langs op weg naar Zuidwolde. Tot mijn verbazing was het helemaal veranderd. Er is nog maar één basket, er is een overkapte hangplek en een voetbalkooi bijgekomen. Ik heb vorig jaar eens contact gehad met iemand van de gemeente omdat er zoveel van dit soort plekken in en rond Beijum zijn waar ik zelden of nooit mensen gebruik van zie maken. Mijn verzoek was om er één om te bouwen tot tennisbaan. Want zo’n grote wijk als Beijum heeft geen openbare tennisbaan. De banen in de Hunze zijn met een beetje tennisweer vaak bezet. Als antwoord kreeg ik dat er geen geld voor was. Maar blijkbaar is er wel geld voor een flinke verbouwing van een basketbalveldje, dat nu de helft kleiner is.

Foto + tekst: Atsje Straatsma

5 opmerkingen:

Anoniem zei

deze vebouwing is ontstaan dat aantal azijnzeikers uit de rensumaheerd last hadden de jeugd aldaar

Anoniem zei

Google translate werkt niet op bovenstaande reactie helaas.

Anoniem zei

Keer op keer staan we verbijsterd over de manier waarop de overheid geld pompt in overbodig en geldverslindend straatmeubilair. Voor tienduizenden euros zijn schoolpleinen opgeleukt met speelhuisjes op lange poten. De tieners weten er wel raad mee 's avonds laat en 's nachts. Het zijn complete mini-bordeeltjes geworden waar men in het donker kreunend en hijgend de eerste schreden naar het gemeenschapsspel beoefent.

Willem Pauwelussen zei

Tja, weeknie.
Ik heb mijn tienertijd in Hilversum beleefd, nou ja tienertijd, ik kwam hier op mijn 21e.
Hilversum ligt op de Gooise heide, dus voor enig innig samenzijn was dat doorgaans de aangewezen plek.
Dat gun ik de tieners Groningen ook.
Maar of dat nou in die huisjes moet? Misschien zouden ze wat minder lawaai moeten maken bij 'de eerste schreden naar het gemeenschapsspel'? En wat zijn dan verder nog de bezwaren, afgezien van kennelijke geluidsoverlast?
Een bordeel is trouwens een plek waar seks voor geld wordt beoefend, en dat lijkt me hier toch niet het geval. Want dat is niet echt een spel meer.
Iets anders is dat het mij nog altijd niet duidelijk is of de hangjeugd een probleem is wegens hun gedrag of wegens de onverdraagzaamheid van aanwonenden.

Anoniem zei

Hangjeugd is een maatschappelijk probleem als gevolg van politieke keuzen. Geef ze hun jeugdsozen toch terug, dan zijn ze van de straat.