dinsdag 19 augustus 2014

UIT DE OUDE DOOS (211)

De eerste Oude Doos van het seizoen 2013/2014 (pardon, 2014/2015 natuurlijk!) blijft nog een beetje in vakantiesfeer. Sinds jaar en dag organiseert de Groninger Gezinsbode aan het eind van de zomervakantie een fotowedstrijd met als thema vakantie. Zo ook dit jaar.

Bovenstaande en rechter foto's zijn tien tot twaalf jaar oud en de locatie, zie afbeeldingen, is niet in Beijum. De analoge foto's zijn echter wel door een Beijumer (ondergetekende) gemaakt, en uiterst links staat een Beijumse winnares. Hilda Hofstra won in het bewuste jaar de hoofdprijs van de wedstrijd, ze houdt een gewonnen camera in de hand. Naast haar staat Hans Berens van de Gezinsbode, hij reikte de prijzen uit. Daarnaast een onbekende winnares en helemaal rechts staat de eigenaar van de toenmalige fotozaak in Winkelcentrum Paddepoel (ik vraag me af of de zaak in het digitale jaar 2014 nog wel bestaat).

Een jaar later won ondergetekende de derde prijs met een vakantiefoto, maar dat terzijde. Vakantiefoto's kunnen tot 1 september naar de Gezinsbode worden ingestuurd.

1 opmerking:

hilda zei

Wat leuk Johan!