donderdag 21 augustus 2014

OVERSTEKEND WILD KAN VEILIG ONDER BEIJUMER WEG DOOR

De Emingaheerd was er twee weekenden geleden anderhalve dag voor afgesloten. De faunaduikers zouden het wegdek aantasten, zie nog even dit bericht. De klus is geklaard, de onderdoorgang voor wilde dieren in Beijum is gerepareerd.
De bovenste foto is op 12 augustus gemaakt. Links ligt Beijum. Op de voorgrond loopt het Heerdenpad, rechts ga je richting Korrewegbrug en Stad. Wilde beesten die het Heerdenpad en het einde van de Emingaheerd (begin, zoals u wil) willen oversteken kunnen via een schuine helling vanuit de bermen die aan weerskanten liggen de tunnel in. Het is niet goed te zien, maar op de Emingaheerd is een soort van drempel over de tunnel heen gelegd. Misschien kunnen automobilisten daar in het vervolg even rustig rijden. Onder het Heerdenpad kun je vrij rustig door de tunnel lopen, maar je moet je als wild beest toch kapot schrikken als je opeens een (vracht) auto over je heen gedenderd krijgt.

Normaal gesproken geldt voor wilde dieren de wet van de jungle, de survival of the fittest. Zo niet in Beijum, daar worden ze beschermd tegen verkeersdeelnemers. Het zou erg lief zijn als de wilde beesten die Beijum aandoen door een geluidswerende en geïsoleerde tunnel zouden kunnen gaan. Misschien kan er ook af en toe wat te knabbelen in de tunnel worden gelegd.

1 opmerking:

Anoniem zei

Volgens mij is de klus helemaal niet geklaard en ligt er momenteel ook geen buis onder het wegdek. De 'oude' tunnel ligt in de berm en het is het gat gewoon opgevuld met zand ipv. een tunnel. Toen ik met de auto langskwam viel het me op dat er een stuk staal rechtop in de grond staat (net zichtbaar op de foto) dit waarschijnlijk om te voorkomen dat het zand onder de klinkers wegspoelt. Er kan hier dus ook geen tunnel liggen. Er zal dus later nog wel weer een afsluiting volgen.