donderdag 7 augustus 2014

GEEN AUTOVERKEER KRUISPUNT BEIJUM-ZUID (faunaduikers)


De vakantie-stand van Beijumnieuws blijft nog even gehandhaafd, ter zijner tijd, waarschijnlijk eind volgende week, volgt een blogbericht waarin de afsluiting van de vakantie en de opening van een nieuw blogseizoen wordt aangekondigd.
Even tussendoor: morgen wordt de wijkring bij Beijum-Zuid afgesloten i.v.m. niet goed functionerende 'wildtunnels.' Zie foto's, gemaakt toen ondergetekende voor z'n vakantie de wijk uitreed. En...morgen ook vleermuizen..., zie bericht hieronder.
De lezer vraagt zich wellicht af: wildtunnels? Voor achterliggende informatie zie nog eens dit blogbericht.
Er gaat iets niet helemaal goed met deze wild- of faunatunnels bij Beijum-Zuid. Omstreeks 20 juli kwam onderstaand bericht binnen:
Van vrijdagavond 8 augustus 19.00 uur tot maandagochtend 11 augustus 06.00 uur is het gedeelte van de Emingaheerd (Beijum-Zuid) tussen de nieuwe rotonde en de Framaheerd afgesloten. De op-en afrit naar en van de Oostelijke Ringweg blijft wel gewoon open.

Het verkeer wordt omgeleid via Beijum-Noord. Voor fietsers zijn er geen omleidingen.

Werkzaamheden aan faunaduiker
De afsluiting heeft te maken met werkzaamheden aan de faunaduiker. Een faunaduiker is een buis waar (kleine) beestjes door kunnen kruipen om veilig de autoweg te kunnen passeren. Door middel van rasters worden de beestjes naar de buis geleid.  Het blijkt dat de faunaduiker in de Emingaheerd is verschoven. Als hier niets aan gedaan wordt, zal deze steeds erger gaan verschuiven en ook schade aan het asfalt veroorzaken.
De faunaduiker wordt ‘herzet’ en het asfalt zal weer ‘netjes’ worden aangesloten.

Geen opmerkingen: